Le mai ţii minte? Jucăriile din comunism, la mare căutare printre colecţionari. Unele valoarează o mică avere FOTO

Le mai ţii minte? Jucăriile din comunism, la mare căutare printre colecţionari. Unele valoarează o mică avere FOTO

În ziua de azi, când tehnologia a acaparat şi lumea jucăriilor, mai există nostalgici care îşi doresc să aibă acasă modele vechi, de colecţie, care au marcat copilăria a milioane de persoane.

Jucărie Autocar SURSĂ olx.ro

Astfel, nu este de mirare că pe internet există o mulţime de anunţuri prin care colecţionarii încearcă să obţină diverse jucării, care mai de care mai rare şi mai speciale. De multe ori, cei care deţin aceste obiecte, în stare bună de funcţionare, pot obţine sume importante de bani în schimbul lor. De cele mai multe ori este vorba despre jucăriile celor care au copilărit în perioada comunistă.

Unele modele depăşesc o mie de lei

Căutând pe site-urile de profil, am reuşit să identificăm câteva anunţuri, în care românii pun la vânzare diverse modele de jucării vechi. Astfel, o machetă de Cisternă 9 Mai Lugoj este vândută de internauţi cu nu mai puţin de 1.100 de lei.

Totodată, o machetă a autoturismului Dacia 1300 Metaloglobus este scoasă la vânzare pentru suma de 750 de lei. Chiar dacă pentru copiii de astăzi aceste jucării pot părea banale, ele erau mult râvnite de către cei care au crescut în perioada comunistă.

La mare căutare printre colecţionari se află şi celebrele jucării de tablă. De cele mai multe ori, pe paginile e vânzări, cei care deţin astfel de obiecte aleg să le ofere la schimb cu alte piese de colecţie.

Nici păpuşile vechi, din perioada comunistă, nu sunt de trecut cu vederea. Căutând pe internet, vom putea găsi astfel de jucării vechi, scoase la vânzare de către români. În cele mai multe dintre cazuri, preţurile se încadrează între o sută şi 500 de lei.

La mare căutare printre colecţionari mai sunt şi jocurile video vechi, care i-au fascinat pe oameni în momentul în care au apărut. Aceste dispozitive, aflate în perfectă stare de funcţionare, pot fi vândute cu câteva sute de lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 Cuplu de criminali în serie? / A fost găsit al treilea cadavru, victimă a cuplului ucigaș din Vaslui

3 Misterul crimei de la Brăila se adâncește. Criminalul este liber iar un fost șef al poliției județene face acuzații grave

4 Un festival pentru swingeri tulbură liniștea unui oraș. Localnicii se plâng că nu pot dormi din cauza „țipetelor și gemetelor”

5 Asta e lumea bună în care credeam că trăim? / Regimul de la Phenian ar fi executat public 30 de elevi pentru vizionarea de seriale sud-coreene