Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

Un studiu al unor cercetători chinezi demonstrează că decoctul de caprifoi ar putea vindeca noul coronavirus. Specialiștii îi îndeamnă pe oamenii de știință din toată lumea să continue cercetările asupra efectelor beneficie ale acestei plante.

O moleculă de microRNA, denumită MIR2911, prezentă în decoctul (ceai) de caprifoi, inhibă replicarea SARS-CoV-2 și accelerează conversia negativă a pacienților infectați, constituind astfel o strategie terapeutică practică și fiabilă pentru tratarea Covid-19, scrie  BioNews Central , care citează  Cell Discovery .

Studiul realizat de Universitatea Nenjing și un spital din acest oraș, în colaborare cu Institutul de Virologie Wyhan, sub conducerea lui Chen- Yu Zhang, a constatat că particulele MIR2911, din clasa microRNA (nucleotide ARN necodate), prezente în decoctul de caprifoi, vizează direct genele Covid-19 și inhibă replicarea lor virală.

De asemenea, consumul acestui decoct accelerează conversia negativă a pacienților infectați și le grăbește astfel vindecarea.

Eforturile de a găsi un tratament clinic eficient pentru Covid-19 nu a avut succes până acum, mulți agenți antivirali cu spectru larg nereușind să treacă testele.

În studiile anterioare, grupul condus de Zhang a demonstrat că un microRNA vegetal, MIR2911, care este îmbogățit în cazul unui decoct, ar putea viza direct virusurile gripale A (IAV), inclusiv H1N1, H5N1 și H7N9.

Astfel, consumul ceaiului poate preveni infecția cu IAV și poate reduce mortalitatea la șoarecii infectați de H5N1.

În noul studiu, cercetătorii chinezi susțin că MIR2911 din decoctul de caprifoi poate, de asemenea, să suprime infecția cu SARS-CoV-2.

Practic, o anumită concentrație de MIR2911, obținută din decoctul a 30 de grame de caprifoi, a inhibat replicarea virusului cu 93%, ceea ce indică faptul că acest tip de microRNA oprește în mod direct și suficient replicarea SARS-CoV-2.

Un studiu clinic efectuat pe baza acestei descoperiri a confirmat efectul antiviral al MIR2911 din decoctul de caprifoi.

*Pacienții tratați cu ceai de caprifoi au devenit negativi Covid-19 după patru zile

Pacienții infectați cu noul coronavirus care primeau deja antirale de rutină au fost împărțiți în două grupe.

Un grup a primit decoct de caprifoi, iar celălalt grup a fost tratat cu medicamente tradiționale, fără conținut de MIR2911.

Pacienții care au primit MIR2911 au devenit negativ SARS-CoV-2 după doar 4 zile, în timp ce ceilalți au avut nevoie de 12 zile.

Am vrut să oferim informații cu adevărat utile pentru a ajuta la oprirea pandemiei în cea mai întunecată perioadă”, a declarat Chen-Yu Zhang.

Scopul acestui studiu este de a demonstra că MIR2911 din decoctul cu caprifoi inhibă suficient replicarea SARS-CoV-2. Pe de altă parte, în studiul intitulat „Scăderea absorbției HD-MIR2911 la subiecții umani cu polimorfismul SIDT1 nu reușește să inhibe replicarea SARS-CoV-2”, am arătat că MIR2911 sintetic, celular-exosomal MIR2911 și sero-exosomal MIR2911, a inhibat direct proteina SARS-CoV-2 și replicarea acesteia. Prin urmare, propunem medicilor și oamenilor de știință din întreaga lume să efectueze teste clinice cu MIR2911 din decoctul de caprifoi pentru a ajuta la tratarea infecției cu SARS-CoV-2”, a adăugat Zhang.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa