Legatura dintre grupul de suporteri „Unți sub tricolor” si George Simion

Legatura dintre grupul de suporteri „Unți sub tricolor” si George Simion

Grupul de suporteri din tribunele meciului dintre România și Andorra, care au creat haos și s-au luat la bătaie seara trecută, are o legătură mai puțin cunoscută cu șeful AUR.

FOTO Arhivă

FOTO Arhivă

O parte a suporterilor naționalei de fotbal s-au luat la bătaie în peluză cu suporterii echipei adversare, dar și cu stewarzii veniți să refacă ordinea, la meciul dintre România și Andorra.

Ca urmare, mai multe persoane au fost reținute și scoase din sector, iar ceilalți români veniți să susțină naționala și să se bucure de fotbal au taxat imediat conflictul, scandând: „Rușine să vă fie!”.

Cei care ar fi creat scandalul sunt membrii grupului „Uniți sub tricolor”, care în debutul care partidei aprinseseră mai multe torțe.

În 2020, presa scria despre surpriza de la alegerile parlamentare, partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), o formaţiune politică venită de nicăieri, care a suclasat UDMR, PMP sau Pro România și unull dintre liderii formațiunii politice, George Simion, despre care s-a aflat că are un trecut mai tumultuos, întrucât omul din fruntea AUR a contribuit la formarea grupărilor Ultras „Honor et Patria“ şi „Uniţi Sub Tricolor“.

„Am învăţat mai multe în peluză decât în toate şcolile prin care am trecut. Principiile asociate vieţii ultra sunt unele sănătoase şi pot fi aplicate în viaţa de zi cu zi. Sloganul <<Basarabia e Romania!>> a fost conceput şi popularizat de oameni crescuţi în peluze. E nevoie, în continuare, de susţinere pentru cauzele patriotice şi naţionale“, susținea George Simion în 2020.

George Simion ar fi creat probleme enorme pentru naţionala de fotbal, în ultimii ani, prima reprezentativă fiind nevoită să joace, periodic, fără spectatori, cu porţile închise din cauza incidentelor provocate de Simion şi ai săi.

„Uniți sub tricolor” a provocat haos și la ultimul meci oficial al României, în septembrie 2022, la victoria 4-1 cu Bosnia. Atunci s-au luat la bătaie cu suporterii adverși. Grupul este format din ultrași și e responsabil pentru mai multe amenzi primite de FRF din cauza comportamentului xenofob, al torțelor și al scandărilor grupării.

Gruparea „Honor et Patria“ a avut o reacţie cu tente xenofobe în momentul în care portughezul Mario Camora, fundaş la CFR Cluj din 2011, a fost naturalizat şi folosit în naţionala de fotbal.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?