Legi aspre în Japonia, pentru combatere a exploatării sexuale. Filmările care vor fi complet interzise

Legi aspre în Japonia, pentru combatere a exploatării sexuale. Filmările care vor fi complet interzise

Japonia urmează să vină cu reforme de amploare, în ceea ce privește criminalitatea sexuală. Țara este cunoscută pentru numărul mare de modelele de copii, în special fete , portretizate, în mod obișnuit, ca fiind provocatoare din punct de vedere sexual.

Noi legi în Japonia împotriva criminalitatății sexuale FOTO Shutterstock

Ce cuprinde noul proiect de lege

Japonia vine cu primele legi împotriva fotografierii sau filmării cuiva în scopul exploatării sexuale, fără consimțământ explicit, scrie BBC News .

Proiectul de lege împotriva „foto-voyeurismului” ar interzice păstrarea în secret a filmărilor actelor sexuale. Până acum, astfel de cazuri penale trebuiau urmărite în temeiul legilor prefecturii locale, care variază foarte mult.

Proiectul face parte dintr-o revizuire mai amplă a legilor japoneze privind crimele sexuale, care va extinde, de asemenea, inclusiv definiția violului.

Se va interzice în mod explicit luarea, distribuirea și/sau deținerea de fotografii cu organele genitale ale cuiva, fără consimțământul acesteia. De asemenea, va fi incriminată și acțiunea de a manipula anumiți oameni vulnerabili pentru a poza în poziții sexuale. Mai exact, proiectul de lege interzice filmarea copiilor „în mod sexual fără un motiv justificat”.

În Japonia, modelele copii - în mare parte fete - sunt în mod obișnuit portretizate în moduri provocatoare din punct de vedere sexual. De exemplu, unora li s-a cerut să pozeze în lenjerie sau costume de baie.

Potrivit presei locale, fotografiile sportivilor îmbrăcați în ținute sport au fost uneori folosite și în scopuri sexuale sau rău intenționate.

Care vor fi pedepsele

Infractorii ar risca închisoare de până la trei ani sau o amendă de până la 3 milioane de yeni japonezi, adică 22.000 de dolari

Se așteaptă ca reformele să fie adoptate în luna iunie a acestui an. Ele vin în contextul protestele publice tot mai ample în acest sens.

În 2021, poliția japoneză a arestat peste 5.000 de oameni pentru fotografii clandestine. Numărul este un adevărat record, de aproximativ trei ori mai mare, comparativ cu 2010.

Aproximativ șapte din 10 însoțitori de bord din Japonia au raportat, de asemenea, că au fost fotografiați în poziții indecente, în secret, potrivit unui sondaj realizat de un sindicat național al aviației, publicat în martie.

Mai multe țări asiatice au legi împotriva voyeurismului, dar aplicarea legii variază.

Spre exemplu, în Coreea de Sud, cei condamnați pentru filmări secrete, de natură sexuală, riscă o amendă de până la 10 milioane de woni (7.500 de dolari) sau o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

În prezent, Japonia are cea mai mică vârstă de consimțământ din grupul G7.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…