Legile justiției: Efectuarea urmăririi penale față de un magistrat, după încuviințarea Secției judecători sau procurori

Legile justiției: Efectuarea urmăririi penale față de un magistrat, după încuviințarea Secției judecători sau procurori

Efectuarea urmăririi penale față de un judecător sau procuror pentru infracțiuni săvârșite în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu acestea se poate dispune numai după încuviințarea Secției pentru judecători sau procurori, după caz. stabilește un amendament adoptat, marți, de Comisia specială pentru legile Justiției.

Este vorba de o modificare a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, acest amendament fiind adăugat prevederilor anterioare ale art. 42, conform cărora secția pentru judecători a CSM încuviințează percheziția, reținerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la judecători și magistrați-asistenți.

De asemenea, secția pentru procurori a CSM încuviințează percheziția, reținerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la procurori. Aceste dispoziții privind percheziția și reținerea nu se aplică în caz de infracțiune flagrantă. Secțiile CSM se pronunță de îndată după primirea sesizării, mai prevăd modificările.

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e