Legislative în Franța: Participare de 40,75%, în puternică scădere comparativ cu 2012

Rata de participare la primul tur al alegerilor legislative din Franța era de 40,75% duminică, la orele 15:00 GMT, potrivit Ministerului de Interne al Franței, în puternică scădere, de aproape opt procente, în raport cu scrutinul din 2012 la aceeași oră (48,31%), informează AFP.

Dacă această tendință se confirmă, nivelul de participare final ar putea fi cel mai scăzut pentru un prim tur al legislativelor din 1958 până în prezent.

Potrivit celor mai recente sondaje ale opiniei publice, ''La République en marche!'', partidul noulului președinte centrist al Franței, Emmanuel Macron, ar obține o largă majoritate la finalul celui de-al doilea tur al alegerilor, care va avea loc la 18 iunie, ceea ce i-ar permite să pună în aplicare reformele pe care le-a promis.

Scrutinul legislativ are loc în condiții de protecție sporită, fiind mobilizați 50.000 de polițiști și jandarmi, în contextul unei amenințări teroriste ridicate.

Birourile de vot au fost deschise la ora locală 8,00 (6,00 GMT) și vor fi închise la ora 20,00 (18,00 GMT), timp în care alegătorii pot vota pentru desemnarea a 577 de deputați.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Un imbecil

3 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

4 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

5 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…