Leș: Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale va fi reluată în maxim trei săptămâni

Leș: Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale va fi reluată în maxim trei săptămâni

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat că reluarea procedurii privind achiziția corvetelor multifuncționale pentru Armata Română se va face în maximum trei săptămâni, ținând cont de faptul că acest program strategic rămâne o prioritate pentru MApN.

El a explicat că va exista o hotărâre de abrogare a HG emisă de Guvernul Cioloș pe această temă, întrucât actul normativ aprobat anul trecut nu respectă reglementarea legală conform căreia trebuie să existe aprobarea inițială a Parlamentului pentru achizițiile care depășesc 100 de milioane de euro.

"Programul strategic de înzestrare cu corvete multifuncționale rămâne o prioritate pentru Ministerul Apărării Naționale. Acesta este motivul pentru care, în acest moment, dorim să abrogăm, ca să putem reporni procedura cât de repede (...) Intenția mea este să meargă cât de repede. (...) O săptămână, două, trei maxim, va intra în guvern în cel mai scurt timp posibil hotărârea de abrogare și bineînțeles noua procedură ", a declarat Gabriel Leș la finalul ședinței de grup a senatorilor PSD la care a participat și președintele social democraților Liviu Dragnea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei