Leș: Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale va fi reluată în maxim trei săptămâni

Leș: Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale va fi reluată în maxim trei săptămâni

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat că reluarea procedurii privind achiziția corvetelor multifuncționale pentru Armata Română se va face în maximum trei săptămâni, ținând cont de faptul că acest program strategic rămâne o prioritate pentru MApN.

El a explicat că va exista o hotărâre de abrogare a HG emisă de Guvernul Cioloș pe această temă, întrucât actul normativ aprobat anul trecut nu respectă reglementarea legală conform căreia trebuie să existe aprobarea inițială a Parlamentului pentru achizițiile care depășesc 100 de milioane de euro.

"Programul strategic de înzestrare cu corvete multifuncționale rămâne o prioritate pentru Ministerul Apărării Naționale. Acesta este motivul pentru care, în acest moment, dorim să abrogăm, ca să putem reporni procedura cât de repede (...) Intenția mea este să meargă cât de repede. (...) O săptămână, două, trei maxim, va intra în guvern în cel mai scurt timp posibil hotărârea de abrogare și bineînțeles noua procedură ", a declarat Gabriel Leș la finalul ședinței de grup a senatorilor PSD la care a participat și președintele social democraților Liviu Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...