Liber la zborurile spre SUA pentru toți deținătorii de vize, după o sentință judecătorească

Liber la zborurile spre SUA pentru toți deținătorii de vize, după o sentință judecătorească

Departamentul vămilor și protecției frontierelor din SUA a informat vineri liniile aeriene că pot din nou îmbarca orice persoană care deține o viză de intrare, transmite Reuters.

Ordinul președintelui Donald Trump prin care se interzicea temporar accesul cetățenilor din șapte țări a fost blocat la nivel național de un judecător federal din Seattle, a declarat agenției de presă citate un oficial al unei companii aeriene. Decizia magistratului este valabilă pe întreg teritoriul Statelor Unite, până la examinarea corespunzătoare a reclamației înaintate pe această temă de procurorul statului Washington, precizează AFP.

Operatorii de zboruri au fost informați despre decizie printr-o teleconferință, în cursul serii, că deținătorii de vize valabile Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, vizați de ordinul prezidențial de săptămâna trecută, nu mai sunt, deocamdată, supuși interdicției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis