Libertarianul Bogdan Glăvan a fost numit în conducerea a două companii cu capital de stat

Profesorul universitar Bogdan Glăvan, un cunoscut teoretician libertarian, adversar declarat al implicării statului în economie, al clientelismului și monopolurilor de stat, a fost numit de Ministerul Finanțelor în conducerea a două companii controlate de stat.

Astfel, Glăvan apare pe site-ul Loteriei Române ca membru provizoriu în Consiliul de Administrație. El a fost numit în 11 decembrie 2019 și are o remunerație de 7.198 lei brut/lună.

Glăvan a fost propulsat de Ministerul Finanțelor și la Fondul Român de Contragarantare SA, o altă companie la care statul român este acționar majoritar. În ședința Adunării generale a acționarilor din 13 ianuarie, profesorul Glăvan a fost numit membru provizoriu și președinte al Consiliului de Supraveghere al companiei.

El i-a luat locul altui profesor, Cristian Socol, care fusese propulsat în funcție de PSD.

Bogdan Glăvan este membru PNL, profesor la Universitatea Româno-Americană și redactor-șef al revistei de economie ”Romanian Economic and Business Review”, potrivit cv-ului său. De asemenea, este antreprenor, administrator al firmei producătoare de bere White Collar Brewing, consultant pentru corporații și asociații patronale în domeniul energiei și finanțelor.

El are o constantă activitate publicistică și s-a pronunțat în dese rânduri împotriva clientelismului politic și a extinderii atribuțiilor statului în economie. Iată câteva postări pe Facebook ale lui Glăvan:

Facebook / 5 noiembrie 2019: Un monopol de stat sau un sistem puternic centralizat și controlat de stat, pe modelul economiei socialiste panificate, nu are cum să producă ceva bun – în raport cu nevoile și interesele oamenilor.

Facebook / 11 noiembrie 2017: Trebuie să milităm permanent pentru minimizarea statului, a puterii politice, este cea mai sigură metodă prin care putem limita abuzurile și dezastrul fiscal-bugetar care, altminteri, se repetă ciclic.

Blog: Cum putem face statul mai mic? Reducerea la minim a numărului de poziții decizionale din administrația publică centrală și locală. Urmărim eliminarea salarizării preferențiale și reducerea posibilității obținerii de rente prin exercitarea discreționară a funcției publice. Birocrații și clientela politică vor fi astfel stimulați să-și convertească comportamentul strict redistributiv într-unul antreprenorial: să prospere nu prin vânătoare/acordare de favoruri și privilegii din banul public, ci prin obținerea de câștiguri legitime din activități proprii pe piața liberă. SURSA: G4Media.ro

Foto: Bogdan Glăvan / Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

2 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

3 LIVE MAP Rezultate alegeri locale 2020. Harta politică a României: rezultatele din fiecare județ și municipiu …

4 Sighiartău / Numărătoarea paralelă a PNL arată că avem scorul politic de 34%. PSD are 30%, USR – 13%. Am luat d…

5 VIDEO Scandal la numărarea voturilor în Sectorul 1: Un individ a fost surprins cu peste 100 de procese verbale…