Libia: Mareşalul Haftar s-a retras temporar din funcţiile militare înainte de alegerile prezidenţiale

Libia: Mareşalul Haftar s-a retras temporar din funcţiile militare înainte de alegerile prezidenţiale

Mareşalul Khalifa Haftar, liderul autoproclamatei Armate Naţionale Libiene (ANL), s-a retras temporar din funcţiile sale militare, miercuri, înaintea unei aşteptate candidaturi la alegerile prezidenţiale programate pentru 24 decembrie, relatează AFP.

De la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia a fost afectată de violenţe şi lupte între puterile rivale din estul şi vestul ţării.

Liderul din estul Libiei, mareşalul Haftar a anunţat într-un comunicat de presă numirea ''unui înlocuitor temporar la conducerea ANL până la 24 decembrie.

Acest anunţ oficial survine la două săptămâni după adoptarea unei legi electorale controversate care îi permite lui Haftar să candideze la preşedinţie şi să revină la postul său militar dacă nu este ales.

Înlocuitorul lui Haftar, generalul Abdelrazzak al-Nadhouri ''va ocupa postul de comandant general (al ANL) pentru o perioadă de trei luni, de la 23.09.2021 până la 24.12.2021'', potrivit comunicatului.

Parlamentul a anunţat marţi retragerea încrederii în Guvernul de Unitate Naţională (GNU) şi menţinerea acestuia ca guvern interimar, notează Xinhua.

GNU a fost ales de Forumul de dialog politic libian (LPDF) sponsorizat de ONU în februarie, punând capăt anilor de diviziune politică în ţară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria