Licitația pentru pasajul suprateran pe DJ 602, Centura București - Domnești, contestată

Licitația pentru pasajul suprateran pe DJ 602, Centura București - Domnești, contestată

Societățile Drumuri și Poduri Gheorgheni și Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys SRL - Viadesign RRL au contestat licitația deschisă organizată pentru atribuirea contractului privind proiectarea și execuția pasajului suprateran pe DJ 602, Centura București - Domnești, a anunțat, marți, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Potrivit sursei citate, cele două contestații au fost înregistrate în ultima zi a termenului legal de depunere a acestora.

"Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță că, pentru procedura de licitație deschisă organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect 'Proiectare și execuție Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura București— Domnești' au fost depuse două contestații. Acestea au fost formulate împotriva rezultatului procedurii de atribuire comunicat în data de 06.05.2016, de către SC Drumuri și Poduri Gheorgheni SRL și Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa — Itinera Spa — Expresconstruct Tys SRL — Viadesign RRL", spune CNADNR, într-un comunicat remis AGERPRES.

Conform legislației în vigoare, aceste contestații urmează să fie soluționate în termen de 20 zile de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

"În acest moment, se așteaptă soluționarea de către CNSC a contestațiilor depuse", subliniază CNADNR.

În data de 18 martie 2015, CNADNR a inițiat procedura de achiziție publică (licitație deschisă) pentru încheiere contractului 'Proiectare și execuție Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura București — Domnești' prin publicarea în SEAP și, ulterior, în JOUE a anunțului de participare.

Deschiderea celor 11 oferte depuse a avut loc în data de 30 iulie 2015. Urmare a evaluării ofertelor depuse, comisia de evaluare a întocmit raportul procedurii, înregistrat în data de 29 octombrie 2015, prin care declară oferta câștigătoare cea depusă de Asocierea SC Straco Grup SRL — SC Comnord SA — SC Specialist Consult SRL.

SC Drumuri și Poduri Gheorghieni SRL și SC Astaldi SPA, lider al Asocierii Astaldi SpA — Astalrom SA au formulat contestații împotriva rezultatului procedurii către CNSC.

Comisia de evaluare a formulat puncte de vedere la contestațiile depuse și a considerat argumentele aduse de cele două firme ca fiind neîntemeiate, iar contestațiile ca fiind nefondate și a solicitat CNSC respingerea acestora, în conformitate cu prevederile art. 278 alin. (5) din OUG nr. 34/2006 cu modificările și completările ulterioare.

Urmare a deciziei CNSC din 17 decembrie 2015, oferta Drumuri și Poduri Gheorghieni SRL a intrat în reevaluare, iar contestația depusă de SC Astaldi SpA a fost respinsă.

În data de 28 decembrie 2015, Asocierea SC Astaldi — Astalrom SA și SC Drumuri și Poduri Gheorghieni SRL au depus recurs la Curtea de Apel București, fiind nemulțumite de decizia CNSC.

În data de 8 martie 2016, Curtea de Apel București a respins cererile de recurs ale ambilor contestatari.

În urma reevaluării ofertelor depuse, în data de 6 mai 2016, a fost desemnată câștigătoare aceeași asociere ca și în prima fază a licitației.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria