Licitaţia pentru reabilitarea Podurilor Feteşti şi Cernavodă, reluată

Licitaţia pentru reabilitarea Podurilor Feteşti şi Cernavodă, reluată

Licitaţia pentru reabilitarea Podurilor Feteşti şi Cernavodă a fost luni reluată, după ce a fost suspendată în noiembrie 2019, valoarea estimată a procedurii fiind de 26 de milioane de euro, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Luni, 27.07.2020, a fost reluată procedura de achiziţie publică privind 'Realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680 (Lot 1)' şi 'Realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600 (Lot 2)', procedură de achiziţie suspendată în noiembrie 2019. Termenul limită de depunere a ofertelor este 07.08.2020", spune CNAIR, într-un comunicat.

Cele două poduri în lungime de 2,6 kilometri, de la Borcea şi Cernavodă, sunt o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la vest la est. Lucrările, cu un grad ridicat de complexitate, vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care aceste poduri nu au suferit niciun fel de lucrări de reparaţii semnificative pe partea rutieră.

Proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene va fi finanţat din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020.

Perioada de execuţie a lucărilor este de 24 luni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…