Lider de sindicat din Educație: „Greva va fi declanșată. Exclus ca școlile să se deschidă luni”

Lider de sindicat din Educație: „Greva va fi declanșată. Exclus ca școlile să se deschidă luni”

Liderii de sindicat din Educație nu au mari speranțe în legătură cu negocierile care se vor purta duminică, 21 mai.

Grevă de avertisment FOTO Inquam FOTO Octav Ganea

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), spune că negocierile pe care sindicatele din Educație le vor purta duminică, 21 mai, la Guvern, nu îi vor face pe profesori să renunțe la greva generală. „Exclus. Nu se deschid școlile luni”, a spus liderul sindical, sâmbătă, la Digi24.

Guvernul României a anunțat sâmbătă, 20 mai, că premierul Nicolae Ciucă a convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru ziua următoare, programată să înceapă la ora 14.00. La discuțiile cu sindicatele din învățământ vor participa premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, ministrul muncii, Marius Budăi, și ministrul educației, Ligia Deca.

Într-un comunicat comun publicat vineri seară, 19 mai, sindicaliştii au afirmat că au tras foarte multe semnale de alarmă, din 2021 și până acum, însă „de fiecare dată, discuţiile nu au avut rezultatul aşteptat de membrii de sindicat”.

Printre revendicări se numără majorarea salariilor, plecând de la principiul ca salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, adică 6.789 de lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”