Lider PNL: Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii devine foarte probabilă

Lider PNL: Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii devine foarte probabilă

Șeful filialei PNL Iași, Alexandru Muraru, preconizează scoaterea în afara legii a partidului AUR, condus de George Simion. Liderul Liberal a mai afirmat că formațiunea politică „a condiscat democrația”.

FOTTO Mediafax / Colaj

„Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii devine deja o chestiune foarte probabilă. Partidul extremist, neofascist, de sorginte legionară este pe drumul pe care l-a avut partidul Zorii Aurii în Grecia. Vor ajunge să producă violenţe zilnice pe scară largă şi probabil crime”, a scris liderul liberal într-o postare pe Facebook .

Muraru a mai afirmat că „acest partid extremist, prin acţiunile iresponsabile, prin instigarea la violenţă şi vandalism, a confiscat democraţia şi a pătat memoria celor care s-au jertfit pentru generaţiile următoare”.

Descoperire fără precedent la Parlament

Declarațiile liberalului vin în contextul mai multor incidente în care a fost implicată formațiunea politică condusă de George Simion.

Ariadna Cîrligeanu , fost secretar general al organizaţiei de tineret a AUR , în prezent șef al aceleiași organizații, potrivit informațiilor publice, a încercat să intre în Parlament cu patru gloanţe, despre care ar fi declarat că sunt suveniruri

Ca urmare a incidentului de securitate, femeia a fost dusă la secţia 17 pentru verificări. AUR a cerut autorităţilor să lămurească situaţia şi a acuzat acţiuni de manipulare din partea Puterii.

Protest cu scandal al AUR la Parlament

Incidentul a coincis un un protest spontan organizat de AUR în curtea Parlamentului, iar într-o postare pe Facebook din această dimineaţă îşi anunţa participarea la manifestaţie.

„Azi la ora 08:00 cu toţii la Parlament. NU NE VINDEȚI ȚARA, CIOCOILOR! Nu vă lăsăm! Azi toate drumurile duc la București”, este mesajul postat de tânără pe reţeaua de socializare.

Ludovic Orban a susținut că a fost agresat de manifestanții AUR în timp ce încerca să intre în curtea Palatul Parlamentului pe la intrarea de la Camera Deputaților. Președintele Forța Dreptei a precizat că protestarii au fost asmuțiți asupra sa.

Jandarmeria Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că efectuează demersurile necesare pentru identificarea persoanelor care l-au agresat verbal și huiduit pe Ludovic Orban.

Csoma Botond , liderul de grup al deputaților UDMR susține că nu a fost lovit de manifestanți, însă a fost agresat huiduit și amenințat. Csoma Botond a afirmat că aceștia au scandat „afară cu UMDR” și „luați-i gâtul”.

Jandarmeria Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că parlamentarul a fost agresat de către o persoană din rândul manifestanților și că aceasta a fost identificată.

De asemenea, o persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor”, arată Jandarmeria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...