Lider separatist din Herson, despre Serghei Șoigu: Să se împuște

Lider separatist din Herson, despre Serghei Șoigu: Să se împuște

Un oficial instalat de Rusia în Ucraina s-a adresat joi cu dispreț generalilor Moscovei și i-a sugerat ministrului apărării să se împuște din cauza eșecurilor în conflictul din Ucraina, o mustrare publică extrem de rară la adresa liderilor de la Kremlin, relatează Reuters .

Serghei Șoigu este unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin Foto: Arhivă

După mai bine de șapte luni de război în Ucraina, obiectivele de război ale Rusiei încă nu sunt atinse, forțele ruse suferind o serie de înfrângeri pe câmpul de luptă și forțându-l pe Putin să ceară o mobilizare parțială.

Retragerea forțelor ruse dintr-un oraș important din punct de vedere strategic din estul Ucrainei i-a determinat săptămâna aceasta pe doi aliați puternici ai președintelui rus Vladimir Putin să ridiculizeze public liderii mașinăriei de război.

Într-un mesaj video de patru minute, Kirill Stremousov, șeful adjunct al regiunii anexate Herson, instalat de Rusia, i-a certat public pe „generalii și miniștrii” de la Moscova pentru că nu au înțeles problemele de pe front.

Într-adevăr, mulți spun: dacă a fost un ministru al apărării care a permis o astfel de stare a lucrurilor, ar fi putut, ca ofițerii, să se împuște singur”, a spus Stremousov. „Dar știți că cuvântul „ofițer” este un cuvânt de neînțeles pentru mulți.”

Un astfel de mesaj critic transmis în mod public - și insultător - la adresa echipei de vâr a lui Putin din interiorul sistemului este extrem de rară în Rusia de azi.

Ministrul Apărării Serghei Șoigu, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, a fost numit în această funcție în anul 2012. Relația lor a fost atât de strânsă, încât cei doi au ost văzuți des plecând împreună în vacanță în pădurile și munții din Tuva, republica rusească natală a lui Șoigu.

Ministerul rus al Apărării a refuzat să comenteze declarația oficialului instalat de Rusia în Ucraina.

Stremousov a laudat însă soldații care au rezistat până la moarte pentru a-și apăra țara, punând în contrast eroismul lor cu comportamentul „șefilor militari incompetenți” de la Moscova.

Să spunem asta: Ministerul Apărării nu este format doar din miniștri, generali, hoți corupți și alte tipuri de ticăloși, ci din toți acei eroi care și-au dat viața astăzi, care stau până la capăt”, a spus Stremousov.

Stremousov l-a lăudat pe liderul cecen Ramzan Kadyrov, care i-a certat i-a criticat public de mai multe ori pe liderii ruși.

"Sunt de acord cu Ramzan Ahmatovici Kadîrov, care a ridicat această problemă. Bravo", a spus el.

Stremousov a declarat luni , în timpul unei emisiuni în direct la postul Russia-1 că în ciuda faptului că președintele ucrainean „ (Volodimir) Zelenski raportează succese în acea zonă”, în orașul Herson „totul este stabil, totul este bine, nimeni n-a străpuns pe nicăieri”.

El spunea de asemenea, cu referire la strategia pe care forțele invadatoare o utilizează că nu se retrag, doar înaintează.

Știți, cel mai interesant lucru, l-am spus într-o emisiune TV, le-am amintit inamicilor noștri care acum bastardizează ucraineana doar pentru a nu vorbi rusa: inamicilor, amintiți-vă de manevra noastră tactică. Când ne retragem înseamnă că înaintăm”, a explicat Stremosov.

Acesta s-a filmat, luni, având în fundal podul Antonovski pentru a sublinia că se află în Herson, în contextul în care la sfârșitul lunii august el a făcut apel la calm dintr-un hotel de cinci stele din Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...