Liderul Boko Haram susţine că „va vinde” cele peste 200 de fete răpite

Liderul Boko Haram susţine că „va vinde” cele peste 200 de fete răpite

Liderul organizaţiei teroriste, Abubakar Shekau, a trimis un video organelor de presă în care a recunoscut faptul că fetele răpite din unitatea de învăţământ din Chibok sunt ţinute de Boko Haram.

Boko Haram a ucis începând cu 2009 mii de oameni care nu li se opuneau sau care nu erau adepţi ai religiei pentru care militau.

În înregistrarea video Shekau a declarat că fetele nu aveau ce să caute la şcoală, în primul rând, locul acestora fiind alături de soţul lor, pentru că la vârsta lor trebuiau să fie căsătorite.

„Dumnezeu m-a povăţuit să le vând; ele sunt proprietatea lui şi eu voi urma învăţăturile sale”, a declarat liderul Boko Haram.

Mansur Liman, editorialist al BBC, a precizat că Shekau nu a vorbit de numărul exact al fetelor răpite, nici unde se află acestea în prezent.

De asemenea, agenţia de ştiri Associated Press a anunţat că nu a putu fi stabilit momentul în care a fost făcută înregistrarea, dacă a fost înainte de răpire sau după. Totodată, a fost speculat faptul că o parte din fete au fost forţate să se mărite cu membri ai grupării islamiste considerată de Statele Unite drept organizaţie teroristă.

Aproximativ 230 de fete au fost răpite din localitatea Chibok din nordul statului Borno din Nigeria, ceea ce a duc la critice aspre la adresa guvernului nigerian. Veştile despre incident s-au aflat însă doar la câteva zile. Imediat după răpire, guvernul a anunţat că multe fete scăpaseră singure, sărind din camioanele în care au fost urcate, altele au evadat cumva şi au ieşit pe picioarele lor din pădurea în care le-au dus teroriştii.

John Kerry, secretarul american de Stat, a afirmat duminică faptul că guvernul nigerian poate conta pe „tot sprijinul” Statelor Unite ale Americii pentru găsirea celor peste 200 de tinere răpite în urmă cu aproape trei săptămâni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei