Liderul europarlamentarilor PSD: Este datoria noastră să participăm la discuțiile cu premierul

Liderul europarlamentarilor PSD: Este datoria noastră să participăm la discuțiile cu premierul

Liderul europarlamentarilor PSD, Viorica Dăncilă, spune că este de datoria celor care reprezintă România la Bruxelles să participe la discuțiile cu premierul sau cu președintele și a adăugat că absența sa de vineri de la Palatul Victoria nu se datorează unui boicot, ci faptului că s-a suprapus cu vizita unei delegații a Organizației de Femei a Partidului Socialist Bulgar.

"În ceea ce mă privește, eu nu am declinat (n.r. invitația). Într-o primă fază am zis că o să particip, am participat la toate întâlnirile care au fost cu premierul. Consider că noi, în calitate de europarlamentari, reprezentăm România și trebuie să avem discuții cu reprezentanții Guvernului, cu premierul, cu președintele, am avut întâlniri și cu președintele României, am avut de mai multe ori și cu premierul. Eu astăzi nu am putut să particip datorită faptului că am avut o delegație din Bulgaria care s-a suprapus peste ora la care am fost invitați de premier la Guvern. Cu siguranță, la următoarea întâlnire vom participa, am să iau de la cei care au participat fondul discuțiilor", a declarat Viorica Dăncilă la Palatul Parlamentului, întrebată de jurnaliști cum comentează faptul că jumătate dintre europarlamentari au declinat invitația la Palatul Victoria a premierului.

În opinia acesteia, în probleme precum Brexit, migrația, bugetul UE și alte chestiuni care vizează România trebuie să existe o voce comună.

"Trebuie să ne gândim la proiectele de țară, și nu la proiectele individuale. Aici nu se poate pune deci problema unui boicot la invitația premierului. Este datoria noastră de a merge la discuțiile cu premierul, cu președintele. Cu ceea ce nu suntem de acord, spunem în interiorul țării, dar atunci când sunt probleme care sunt referitoare la țară, consider că trebuie să participăm", a precizat liderul europarlamentarilor PSD.

Dăncilă pledează pentru regândirea construcției europene și pentru implicarea cetățenilor.

"Vocea cetățenilor trebuie să se facă mult mai mult auzită în Parlamentul Eurpoean. La fel de adevărat este că cetățenii s-au săturat de foarte multe vorbe, vor măsuri concrete și cred că Brexitul este un moment de la care putem să pornim și să aducem mai multă credibilitate pentru instituțiile europene", a argumentat eurodeputata.

Viorica Dăncilă, care este și președintele Organizației Femeilor Social Democrate, a participat vineri la dezbaterea "Politici publice privind drepturile femeii. Îmbunătățirea vieții femeilor din mediul rural", organizată de OFSD.

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit vineri după-amiază cu eurodeputați români.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /