Liderul grupării armate columbiene Los Pelusos a fost lichidat, anunţă preşedintele Ivan Duque

Liderul grupării armate columbiene Los Pelusos a fost lichidat, anunţă preşedintele Ivan Duque

Principalul lider şi fondator al grupării armate columbiene Los Pelusos a fost ucis în urma unei operaţiuni întreprinse de poliţia naţională, a anunţat vineri preşedintele Columbiei, Ivan Duque, informează Reuters.

Gruparea este una dintre cele mai cunoscute organizaţii criminale din Columbia şi a fost implicată în lupte în care erau angajaţi mii de oameni, în zone de-a lungul frontierei de est a acestei ţări cu Venezuela.

Luis Antonio Quintero, alias Pacora, 49 de ani, era un fost rebel de extremă stânga ce avea în subordinea lui circa 440 de membri, a precizat guvernul columbian. El era căutat sub acuzaţia de terorism şi crimă şi a fost localizat joi în provincia Norte de Santander.

"Este clar că vom lichida în totalitate această grupare", şi-a exprimat Duque convingerea într-un comunicat emis din SUA, unde participă la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Quintero a fost responsabil de uciderea mai multor activişti în domeniul drepturilor omului şi lideri comunitari, se mai spune în comunicat.

Preşedintele columbian Duque a fost criticat de o parte a comunităţii internaţionale pentru că nu face mai mult pentru a stopa asasinările de activişti în domeniul drepturilor omului.

Un alt lider al Los Pelusos a fost capturat în timpul operaţiunii, mai informează comunicatul. Nu se oferă detalii cu primire la circumstanţele morţii lui Quinetro.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria