Liderul PPE: E o zi tristă pentru România și pentru toți cetățenii români care au demonstrat pe străzi să apere independența justiției. Regret profund votul UDMR

Presedintele Partidului Popular European critica puterea PSD -ALDE de la Bucuresti pentru modficarea legilor Justitiei din Romania, dar si pe UDMR, partid membru PPE, care a votat alaturi de putere. Joseph Daul califica noile legi ale justitiie drept "semne ale unei democratii bolnave" in Romania.

Redam comunicatul PPE, cea mai mare familie politica europeana:

„In urma votului pentru revizuirea sistemului judiciar din Romania, Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European (PPE), a facut urmatoarea declaratie:

"Astazi este o zi trista pentru Romania si pentru toti cetatenii romani care au demonstrat pe strazi sa apere independenta justitiei. Separatia puterilor este un pilon al democratiei. Sistemul de justitie nu va fi niciodata pus sub control politic intr-un stat membru al UE. Actiunile coalitiei conduse de socialisti submineaza statul de drept in Romania. Acestea sunt semne ale unei democratii bolnave.

Modificarile aduse dreptului judiciar si amputarii Directiei Nationale Anticoruptie sunt alarmante. Prin inasprirea starii lor de influenta asupra institutiilor romanesti, socialistii isi pot spori puterile, dar slabesc Romania. Sunt in joc stabilitatea si credibilitatea tarii. Si dorim sa ne exprimam tot sprijinul pentru magistratii, judecatorii, procurorii si persoanele care lupta impotriva coruptiei, care se straduiesc pentru o justitie echitabila si independenta in Romania. O justitie mai slaba inseamna mai multa coruptie, iar mai multa coruptie inseamna mai mult saracie pentru oamenii obisnuiti.

Cu un an inainte de preluarea presedintiei Uniunii Europene, poporul Romaniei merita un guvern care apara statul de drept, lupta pentru o justitie independenta si combate coruptia ".

Presedintele PPE si-a exprimat, de asemenea, "profundul regret fata de voturile UDMR", care sustin guvernul socialist.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

5 Un român din Austria şi-a măcelărit soţia din gelozie

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic