Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a scăpat de arest cu diagnostic psihiatric de internare

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a scăpat de arest cu diagnostic psihiatric de internare

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, fost militar și om de afaceri, are un trecut controversat, el scăpând de o cerere de arestare după ce a anunțat instanța că este internat la un spital de psihiatrie - documentele trimise tribunalului fiind publice.

În anul 2000, Guran a fost trimis în judecată alături de patru complici, sub acuzația de evaziune fiscală. În anul 2003 a fost achitat în primă instanță, dar statul a făcut apel și în 2006 s-a rejudecat şi a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fals, fals intelectual şi evaziune fiscală.

Guran a făcut apel la condamnare și, după nu mai puțin de 22 de amânări, a scăpat pentru că faptele s-au prescris. 

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, suspect de tulburare schizofrenică

Presa a relatat însă că, pentru a scăpa de arestare, în 2000, actualul lider al senatorilor PNL s-a internat la un spital de boli psihice, de la Voila, de unde a plecat cu un certificat medical că ar suferi de astfel de afecțiuni. În plus, tatăl său a dat o declarație în care înştinţează Poliţia Cluj că din motive medicale, fiul lui nu poate da curs citaţiei, fiind internat într-un spital neuropsihiatric, având probleme care necesită tratament, a relatat Actualitatea Prahoveană. 

Pe Foaia de observație clinică se arată că “diagnosticul de trimitere“ la spitalul din Voila este de “tulburare schizoformă“. El a stat la acest spital între 30 iunie 2000 și 7 iulie 2000. 

Guran a declarat, pentru Newsweek România, că nu are “certificat medical“.

Guran a ocupat funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019. El a fost demis, la 8 decembrie 2020, de premierul interimar Nicolae Ciucă. 

Acum el este liderul senatorilor PNL. 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Așa o fi?

5 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea