Lidl a devenit cea mai mare companie germană din România/București, Brașov și Prahova cumulează jumătate din afacerile germane

Lidl a devenit cea mai mare companie germană din România/București, Brașov și Prahova cumulează jumătate din afacerile germane

Germania este cel mai mare partener comercial al României, dar și unul din cei mai mari investitori străini din România, cu afaceri importante în comerț, industria prelucrătoare și IT. Poli ai investițiilor germane din țara noastră sunt Capitala, Brașovul și Prahova, iar topul celor mai mari companii este condus de companii din comerț și sectorul auto, Lidl devenind anul trecut liderul, arată o analiză Economedia pe baza datelor obținute de la Registrul Comerțului.

Un total de 8.070 de firme cu capital majoritar german activau în România în anul 2020, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) pentru Economedia. Acest număr este dublu față de 2018, când 4.200 de companii din România aveau capital majoritar german.

Cele 4.530 de companii germane care au depus bilanțul pe anul trecut au raportat afaceri de peste 135,5 miliarde lei (27 miliarde euro) în 2020, potrivit informațiilor transmise de ONRC.

Citește integral pe economedia.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Zvon...