Liga Arabă consideră nul anunţul stabilirii la Ierusalim a ambasadelor Serbiei şi Kosovo

Liga Arabă consideră nul anunţul stabilirii la Ierusalim a ambasadelor Serbiei şi Kosovo

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Abulgeit, a considerat sâmbătă nul anunţul făcut în ajun potrivit căruia Serbia şi Kosovo îşi vor stabili ambasadele la Ierusalim, în cazul Pristinei ca parte a unui acord pentru a stabili relaţii diplomatice cu Israelul, transmite EFE.

"Inaugurarea de către Serbia şi Kosovo de ambasade la Ierusalim este un demers nul şi condamnat", a apreciat Abulgeit într-un comunicat succint, după ce vineri preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat două acorduri, unul ca Belgradul să-şi transfere ambasada la Ierusalim şi al doilea privind stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Kosovo şi Israel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat tot vineri că Israelul va stabili relaţii diplomatice cu Kosovo şi a remarcat că această fostă provincie sârbă care şi-a declarat unilateral independenţa de Belgrad va fi prima ţară majoritar musulmană care deschide o ambasadă la Ierusalim.

În acelaşi comunicat, secretarul general al entităţii panarabe a aplaudat reuniunea de joi dintre facţiunile palestiniene drept un pas "pozitiv pentru unificarea rândurilor palestiniene".

Abulgeit şi-a exprimat aprecierea pentru eforturile preşedintelui palestinian Mahmud Abbas de a pune capăt divizării "detestabile", de a netezi calea către reconciliere şi de unificare a poziţiilor cu privire la o strategie comună pentru a pune capăt "ocupaţiei israeliene", potrivit comunicatului citat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...