Liga Arabă consideră nul anunţul stabilirii la Ierusalim a ambasadelor Serbiei şi Kosovo

Liga Arabă consideră nul anunţul stabilirii la Ierusalim a ambasadelor Serbiei şi Kosovo

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Abulgeit, a considerat sâmbătă nul anunţul făcut în ajun potrivit căruia Serbia şi Kosovo îşi vor stabili ambasadele la Ierusalim, în cazul Pristinei ca parte a unui acord pentru a stabili relaţii diplomatice cu Israelul, transmite EFE.

"Inaugurarea de către Serbia şi Kosovo de ambasade la Ierusalim este un demers nul şi condamnat", a apreciat Abulgeit într-un comunicat succint, după ce vineri preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat două acorduri, unul ca Belgradul să-şi transfere ambasada la Ierusalim şi al doilea privind stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Kosovo şi Israel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat tot vineri că Israelul va stabili relaţii diplomatice cu Kosovo şi a remarcat că această fostă provincie sârbă care şi-a declarat unilateral independenţa de Belgrad va fi prima ţară majoritar musulmană care deschide o ambasadă la Ierusalim.

În acelaşi comunicat, secretarul general al entităţii panarabe a aplaudat reuniunea de joi dintre facţiunile palestiniene drept un pas "pozitiv pentru unificarea rândurilor palestiniene".

Abulgeit şi-a exprimat aprecierea pentru eforturile preşedintelui palestinian Mahmud Abbas de a pune capăt divizării "detestabile", de a netezi calea către reconciliere şi de unificare a poziţiilor cu privire la o strategie comună pentru a pune capăt "ocupaţiei israeliene", potrivit comunicatului citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu