Liga I: ASA Târgu Mureș - Concordia Chiajna 2-1, în play-out

Liga I: ASA Târgu Mureș - Concordia Chiajna 2-1, în play-out

ASA Târgu Mureș a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-1 (1-0), sâmbătă, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a doua a fazei play-out a Ligii I de fotbal.

ASA a obținut o victorie prețioasă la capătul unui meci cu un final mai puțin obișnuit.

Gabriel Mureșan a deschis scorul pentru mureșeni, în min. 11, din penalty, după ce Bâtfoi a fost faultat de portarul Cristian Bălgrădean. ASA a mai ratat trei ocazii notabile, prin Ciprian Rus (14), Mureșan (37) și Andrei Ciolacu (38 — bară).

Concordia a avut o mare șansă de gol, în min. 66, când Valentin Munteanu a scăpat spre poartă, a trecut de portarul Eduard Pap, dar mingea i-a fost suflată în ultimul moment de fundașul Gaston Mendy.

În min. 73, portarul Bălgrădean a avut o intervenție asupra lui Ciolacu la care s-a dictat din nou penalty, în același timp accidentându-l grav și pe coechipierul său Ștefan Bărboianu. Bărboianu a părăsit terenul pe targă urlând de durere, după ce antrenorul Dan Alexa efectuase toate schimbările. Arbitrul George Cătălin Găman l-a eliminat pe Bălgrădean pentru al doilea cartonaș galben, chiar înainte de executarea penalty-ului, spre surprinderea generală, iar antrenorul Dan Alexa a fost trimis în tribune (77), pentru proteste. În poarta ilfovenilor a intrat un jucător de câmp, Cristian Albu, Concordia jucând cu doi oameni mai puțin.

În ciuda acestui fapt, oaspeții au reușit să egaleze la o fază de antologie, prin Valentin Alexandru (84), cu un șut de la distanță, după ce Marius Constantin a apreciat eronat o minge, portarul Pap a respins, iar atacantul oaspeților a marcat din afara careului.

Apărarea oaspeților a mai cedat o dată, golul victoriei pentru ASA fiind marcat de Andrei Ciolacu (87), portarul de conjunctură Cristian Albu având o intervenție stângace.

În sezonul regulat, Concordia s-a impus la Târgu Mureș cu 1-0, iar ASA la Chiajna cu 2-1.

ASA a reușit prima sa victorie după o serie de șase etape fără succes (3 egaluri, 3 eșecuri). Concordia a pierdut trei din ultimele patru meciuri (un egal).

ASA Târgu Mureș — CS Concordia Chiajna 2-1 (1-0), stadion "Trans-Sil" — Tg. Mureș
Au marcat: Gabriel Mureșan (11 — penalty), Andrei Ciolacu (87), respectiv Valentin Alexandru (84).
Gabriel Mureșan a ratat un penalty — bară (78).
Cartonaș roșu: Cristian Bălgrădean (Concordia, 76).
Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenți: Ovidiu Artene (Vaslui), Mihai Marius Marica (Bistrița); arbitru de rezervă: Laurențiu Ionașcu (Buzău)
Observator: Ioan Onicaș (Zalău) — CCA, Iuliuss Nemțeanu (Ghermănești/Ilfov) — LPF

AGERPRES (AS/editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”