Ligia Deca, numită ministru al Educației. Decretul, semnat de Iohannis

Ligia Deca, numită ministru al Educației. Decretul, semnat de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care numește o numește în funcția de ministru al Educației pe Ligia Deca. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, la Palatul Cotroceni.

Ligia Deca este noul ministru al Educației Foto: Inquam Photos

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 3 octombrie 2022, următoarele decrete:Decret prin care se eliberează doamna Ligia Deca din funcția de consilier prezidențial; Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Ligia Deca, ministrul educației” , se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Ligia Deca a fost votată de Biroul Politic Național al PNL pentru funcția de ministru al Educației, în ședința de astăzi. Decizia liberalilor a venit după ce Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcție.

Aceasta a fost anterior noii funcții, consilier prezidențial în departamentul Educație și Cercetare. Mai mult decât atât, aceasta a coordonat majoritatea dezbaterilor pentru proiectul „România Educată”, asuma de președintele Klaus Iohannis.

Ligia Deca a fost numită Consilier de stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcție de Consilier Prezidențial.

Cine este Ligia Deca, noul ministru al Educației

Potrivit Administrației Prezidențiale, Ligia Deca este consilier prezidențial în Departamentul Educație și Cercetare. Aceasta „este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012)”.

În perioada 2012-2015, Ligia Deca a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat la Universitatea de Vest Timișoara, în perioada 2014-2015, și SNSPA, în perioada 2019-2021.

De asemenea, potrivit sursei citate, aceasta este „autoare și coautoare a numeroase articole și studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul politicilor educaționale, cu o activitate științifică ce a vizat subiecte variate, de la internaționalizarea educației superioare la practicile educaționale de adaptare la contextul pandemiei COVID-19, Ligia Deca a colaborat, în calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană etc. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski