Lilia Gildeeva, prezentatoare la televiziunea deținută de Gazprom, a demisionat și a fugit din Rusia

Lilia Gildeeva, prezentatoare la televiziunea deținută de Gazprom, a demisionat și a fugit din Rusia

O cunoscută prezentatoare de știri la unul dintre cele mai importante posturi TV din Rusia a demisionat și a părăsit țara, scrie BBC .

Prezentatoarea Lilia Gildeyeva de la NTV Rusia a plecat din taraFoto: captura Nexta
  • „Am plecat (din Rusia) în primul rând pentru că îmi era teamă că nu mă vor lăsa să plec pur și simplu, apoi mi-am prezentat demisia”, a declarat prezentatoarea NTV Lilia Gildeyeva pentru cunoscutul blogger Ilya Varlamov.

Plecarea Lilia Gildeyeva vine în contextul protestului jurnalistei Marina Ovsiannikova, care a protestat împotriva războiului, luni seară, în timpul celui mai urmărit buletin de știri din Rusia, difuzat de Pervîi Kanal.

Cine este Lilia Gildeyeva

Ghildeieva a fost prezentatoare a principalului jurnal de seară Segodnya („Astăzi”) de la NTV, al treilea cel mai popular post TV din Rusia, deținut de gigantul producător de gaze naturale Gazprom, cu o poziție fermă pro-Kremlin.

În 2021, Ghildeieva a fost inclusă pe lista oficială a președintelui Vladimir Putin de jurnaliști care au primit mulțumiri pentru „realizări în dezvoltarea mass-media”. În 2008, ea a primit mulțumiri de la Putin pentru „furnizarea de informații și activitatea socială activă pentru dezvoltarea societății civile din Federația Rusă”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...