Linșajele la Armand, de la RTV la A3/Nouă luni de fake news: Tudorache a câștigat alegerile la S1!

Linșajele la Armand, de la RTV la A3/Nouă luni de fake news: Tudorache a câștigat alegerile la S1!

De la 1 octombrie 2020, PSD reclamă că Dan Tudorache a câștigat alegerile la Sectorul 1. Ancheta este derulată de secția lui Dragnea, SIIJ, iar de partea propagandistică se ocupă trusturile favorabile PSD, inclusiv Sputnik, site-ul de propagandă al Moscovei, scrie jurnalistul Mircea Marian pe Newsweek România .

Încă de la 1 octombrie 2020, PSD și Dan Tudorache au depus plângere la parchet pentru o presupusă fraudă electorală la Sectorul 1. Ancheta a fost preluată de către Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, SIIJ, înființată la inițiativa lui Liviu Dragnea și pe care actuala coaliție se străduie, din februarie, să o desființeze.

Deși, în 13 mai, Parchetul General a anunțat că până la 1 august se va termina renumărarea voturilor, un rezultat nu a fost prezentat până acum.

În paralel, presa apropiată PSD a desfășurat un puternic război mediatic pentru a arăta că PSD a câștigat primăria Sectorului 1.

În noiembrie 2020, CNA a amendat RTV și Antena 3 pentru linșajele împotriva lui Armand, deși Mihai Gâdea a declarat că “Antena 3 va intenta procese tuturor celor care au calomniat postul de televiziune în urma dezvăluirilor făcute în cazul posibilelor fraude de la alegerile locale“.

Iată cum se desfășura, la RTV, o emisiune despre Armand din 5 octombrie, potrivit monitorizării CNA:

“Titluri referitoare la subiectul reclamat: IMEDIAT: DOCUMENT EXPLOZIV ÎN SCANDALUL FRAUDĂRII VOTULUI; IMEDIAT: DOSARUL FRAUDĂRII: SECȚIA SPECIALĂ ANCHETEAZĂ USR; IMEDIAT. CE LE-AU SPUS PROCURORILOR, MĂRTURII ÎN DIRECT; IMEDIAT: PROBELE VIDEO CARE POT ARUNCA ÎN AER ALEGERILE; DAN TUDORACHE RUPE TĂCEREA ȘI ÎI SPULBERĂ PE TOȚI; IMEDIAT: CE PROBE ARE PRIMARUL, CE LE-A DUS PROCURORILOR; IMEDIAT: CE S-A ALES DE PLÂNGERILE LUI TUDORACHE, CE URMEAZĂ; PROCES VERBAL OFICIAL MASACRAT CU PIXUL LA VEDERE; ACTELE ȘI ÎNREGISTRĂRILE AJUNSE ÎN DOSARUL PROCURORILOR; MARTORII-CHEIE CER PROTECȚIE, DE CINE SE TEM; MARTORII-CHEIE LA HOȚIILE USR RUP TĂCEREA, DEZVĂLUIRI BOMBĂ; MARTOR: CAMERELE DE SUPRAVEGHERE NU FUNCȚIONAU; CINE A SCOS PĂTURA DE PE CAMERA DE LUAT VEDERI; PROBELE VIDEO CARE POT ARUNCA ÎN AER ALEGERILE; CUM A FURAT USR ALEGERILE, CE AU DEPISTAT PROCURORII (...)

Titus Corlățean: Vreau să vă dau câteva elemente care spun foarte clar că sunt elemente concrete și de netăgăduit de fraudă. În primul rând, ce nu s-a spus cred până acum și în completarea a ceea ce ați prezentat mai devreme cu procesul ăla verbal care a fost tăiat șamd, .... Semnăturile sunt pe ultima pagină, atunci când acești indivizi, neomarxiștii ăștia de la USR s-au dus cu tupeu în sala de depozitare și au luat acel sac cu japca și au pretins, domnule nu au fost voturi, nu voturi, au fost semnături sau procese-verbale, păi vă dau un element foarte clar, dacă tu iei sacul cu procese-verbale, tu poți să modifici primele pagini cum dorești, pentru că doar ultima pagină e semnată și atestată și pusă acolo în ordine“.

Nouă luni de fake-news: Tudorache a câștigat alegerile la S1!

Iată cum a prezentat Antena 3, la 29 septembrie 2020, situația din Sectorul 1:

Mihai Gâdea: Cutremur absolut, doamnelor și domnilor, bună seara, în această seară vă prezentăm în premieră națională documente care arată fraude și întrebarea acestui moment este una cât se poate de simplă. E vorba de fraudă la sectorul 1, e vorba de fraudă atât în ceea ce-l privește pe domnul Tudorache, cât și în ceea ce o privește pe Gabriela Firea. Asta nu este o poveste. Asta nu este o relatare, asta nu este o opinie, ceea ce veți vedea în această seară sunt documente în premieră națională, iar dacă acest cutremur, el e atât de clar în documente, ceea ce se va întâmpla de aici încolo. Doamnelor și domnilor, repet informația momentului, avem documente care arată fraudă la sectorul 1 și această fraudă îi privește atât pe primarul care, iată, în aceste zile se bate pentru a rămâne în funcție cu doamna Clotilde Armand și pe doamna Gabriela Firea.

Încă in octombrie 2020, Biroul Electoral al Sectorului 1 a precizat că “persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispozițiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015”, dar asta n-a împiedicat RTV și Antena 3 să susțină că ar fi vorba de susținătorii lui Armand.

În august 2021, au fost difuzate noi imagini cu persoane între sacii cu voturi, iar presa apropiată PS a susținut că ar fi vorba de Clotilde Armand și de soțul ei, deși ea a negat clar această posibilitate.

În paralel, încă din aprilie, PSD și presa apropiată susțin că voturile au fost renumărate, iar Tudorache a câștigat. Un anunț oficial nu a fost făcut încă, dar Marcel Ciolacu a decis să susțină campania de strângere de semnături pentru demiterea lui Armand.

Fostul primar Dan Tudorache are mai multe dosare la DNA, ultimul fiind deschis în iunie, pentru plățile făcute de poliția locală către diferite case de avocatură.

Într-un alt dosar, procurorii DNA îl acuză pe fostul primar PSD al Sectorului 1 din Capitală, Daniel Tudorache, de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor. Procurorii susțin că apropiatul primarului ar fi cerut și primit de la un om de afaceri un comision de 10 % din valoarea contractului cu o instituție aflată in subordinea Primăriei Sector 1, pentru a garanta plata la timp a facturilor și actualizarea tarifelor practicate de firma omului de afaceri. Apropiatul primarului ar fi primit 105.000 lei cash. DNA arată că ”există suspiciunea rezonabilă că Daniel Tudorache ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia