Lipă: Sper ca delegația României să obțină la Rio 6-8 medalii

Lipă: Sper ca delegația României să obțină la Rio 6-8 medalii

Ministrul Tineretului și Sportului Elisabeta Lipă a afirmat că speră ca delegația României la Jocurile Olimpice de la Rio, formată din 95 de sportivi, să obțină 6-8 medalii, așa cum au evaluat Federațiile de specialitate.

"Mai avem aproximativ trei săptămâni și delegația românească va pleca către Rio. La ora actuală avem 95 de sportivi calificați. Sper în șansa lor. Sper să ne bucure inimile și să se întoarcă în țară cu niște medalii, medalii asumate de către Federații. Și-au asumat în jur de șase-opt medalii. Sper să se și realizeze acest obiectiv", a afirmat Lipă, luni, la Forumul Administrației Publice Locale.

Ea a precizat că România a fost situată în clasamentul olimpic printre locurile fruntașe, dar la ultima ediție a Jocurilor Olimpice România a căzut în clasament.

"Este o competiție care cântărește mult și sper că ne va motiva să muncim mai mult, pentru că bilanțul nu este unul încurajator. Am participat la șase ediții ale Jocurilor Olimpice și știu foarte bine ce înseamnă să aliniezi la start (...) cei mai buni dintre cei mai buni sportivi. Eu sper să fie un început de ciclu olimpic bun pentru sportul românesc și împreună să realizăm cât mai mult pentru acești copii", a adăugat Lipă.

AGERPRES/(A — autor: Livia Popescu, editor: Teodora Oprea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

5 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor