Lira s-a depreciat semnificativ în raport cu dolarul, ajungând la cel mai scăzut nivel din 1985

Lira s-a depreciat semnificativ în raport cu dolarul, ajungând la cel mai scăzut nivel din 1985

Lira sterlină s-a depreciat cu 1,3% în raport cu dolarul, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani, în condițiile în care investitorii sunt îngrijorați de efectele negative economice și financiare ale votului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), transmite Reuters.

Marți, lira sterlină s-a depreciat până la 1,3112 dolari, cel mai redus nivel din septembrie 1985. În acest moment, moneda Marii Britanii este cu 12% sub nivelul anterior Referendumului, care s-a desfășurat în 23 iunie.

Compania Standard Life Investments a anunțat luni că a suspendat toate tranzacțiile în fondul său imobiliar din Regatul Unit, un indiciu major al stresului financiar major ulterior votului.

Față de euro, lira sterlină s-a depreciat marți cu 1%, la 84,90 penny, cel mai redus nivel din octombrie 2013.

Tot marți, ministrul britanic de Finanțe, George Osborne, se va întâlni cu șefii principalelor bănci pentru a analiza situația țării în urma Brexitului și măsurile ce pot fi adoptate pentru a atenua efectele negative.

Analiștii apreciază că adoptarea unor noi măsuri de relaxare a politicii monetare din partea Băncii Angliei perioada următoare, inclusiv o reducere a dobânzii de bază, ar face lira mai puțin atractivă. În plus, noi achiziții de active, care să stimuleze activitatea economică și să injecteze lichidități în sistemul financiar britanic, ar avea ca efect colateral o diluare a valorii monedei britanice.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!