Lista care l-a scos din sărite pe Hagi: A sunat pentru a-și descărca nervii în emisiune VIDEO

Lista care l-a scos din sărite pe Hagi: A sunat pentru a-și descărca nervii în emisiune VIDEO

Gheorghe Hagi (58 de ani) e, după părerea multora, cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, iar ca antrenor a reușit rezultate remarcabile. Inclusiv în acest an, el a creat o veritabilă capodoperă fotbalistică, la Farul Constanța, după cum Adevărul a arătat aici.

Din păcate, Hagi își pierde luciditatea și, ca mulți părinți, devine subiectiv când se vorbește despre Ianis, fiul său de 24 de ani, legitimat la Glasgow Rangers. Care acum, revenit de scurt timp după o accidentare gravă care l-a ținut pe tușă un an, n-a fost inclus pe lista stranierilor pentru meciurile cu Andorra (25 martie) și cu Belarus (28 martie). Sunt primele două partide pentru tricolori în preliminariile Euro 2024.

Alegerea selecționerului Edward Iordănescu (44 de ani) de a-l sări din schemă pe Ianis Hagi pentru acțiunile din această lună l-a scos din sărite pe managerul Farului. Care a sunat la emisiunea moderată de Vali Moraru, la Digi Sport, când în studio se vorbea despre Ianis Hagi.

Ce a spus Gheorghe Hagi?

*Lui Ianis, cât a fost accidentat, antrenorul echipei naționale i-a spus că e un jucător foarte important. Cel puțin, așa am citit eu. Eu, ca fost jucător, ca om de fotbal, vin și spun: Ianis nu e important pentru selecționer! Dacă era important, cu siguranță, era cel puțin pe lista stranierilor. Când i se comunică jucătorului direct că e foarte important, mă întreb de ce oare lipsește la prima acțiune. Simplu, îmi dau seama că nu e important pentru selecționer. A jucat foarte bine înainte să se accidenteze, iar acum e sănătos și nu intră pe listă.

*Ianis e pe teren 15-20 minute (n.r. – la Rangers), dar măcar e pe teren. Pitu cât joacă? Vă zic de unul de-al meu, ca să nu fiu acuzat de altceva (n.r. – Pitu a fost la Farul până în ianuarie). El de ce e pe listă și Ianis nu? Ianis poate face mai multe, în zece minute, decât Pitu, datorită experienței superioare pe care o are.

Lista stranierilor convocați pentru meciurile cu Andorra și Belarus

Portari: Florin Niţă (Pardubice/Cehia, 19 selecţii/0 goluri marcate), Ionuţ Radu (Auxerre/Franţa, 2/0), Valentin Cojocaru (Leuven/Belgia, 0/0);

Fundaşi: Andrei Raţiu (Huesca/Spania, 10/1), Vlad Chiricheş (Cremonese/Italia, 75/0), Adrian Rus (Pisa/Italia, 17/1), Ionuţ Nedelcearu (Palermo/Italia, 24/2), Radu Drăguşin (Genoa/Italia, 3/0), Virgil Ghiţă (KS Cracovia/Polonia, 1/0), Alexandru Paşcanu (Ponferradina/Spania, 0/0);

Mijlocaşi: Alexandru Cicâldău (Ittihad Kalba/Emiratele Arabe Unite, 28/4), Marius Marin (Pisa/Italia, 8/0), Răzvan Marin (Empoli/Italia, 44/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns/China, 56/11), Olimpiu Moruţan (Pisa/Italia, 5/1), Adrian Păun (Hapoel Beer-Sheva/Israel, 1/0), Alexi Pitu (Bordeaux/Franţa, 0/0), Dorin Rotariu (Atromitos/Grecia, 10/1), Alexandru Dobre (Famalicao/Portugalia, 0/0), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 10/1), Dennis Man (Parma/Italia, 16/5), Valentin Gheorghe (Umraniyespor/Turcia, 0/0);

Atacanţi: Florin Tănase (Al-Jazira/Emiratele Arabe Unite, 15/2), Denis Drăguş (Genoa/Italia, 5/2), George Puşcaş (Genoa/Italia, 34/10).

Lista finală va arăta altfel

Pe lista finală ce va fi comunicată, ulterior, se vor regăsi o parte dintre aceştia, alături de fotbalişti din campionatul intern.

Prima reprezentativă a României a fost repartizată în Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra. Se califică primele două clasate în fiecare din cele zece grupe preliminare, urmând ca ultimele trei locuri să fie decise în martie 2024, în urma play-off-ului Ligii Națiunilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...