Liubov Sobol, aliată a lui Navalnîi, arestată de poliţia rusă

Liubov Sobol, aliată a lui Navalnîi, arestată de poliţia rusă

Activista rusă de opoziţie Liubov Sobol, aliată a lui Aleksei Navalnîi, critic acerb al Kremlinului, a fost arestată luni după un weekend de proteste la Moscova, a anunţat pe Twitter purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, informează marţi Reuters.

Câteva mii de ruşi au ieşit în stradă la Moscova sâmbătă, pentru a cere alegeri libere pentru parlamentul oraşului, la 8 septembrie, sfidând interdicţia care s-a soldat cu arestări în timpul protestelor precedente.

Protestatarii au cerut punerea în libertate a activiştilor arestaţi în urma demonstraţiilor anterioare, iar Sobol a calificat sâmbătă aceste arestări drept "haos", acuzând de aceasta guvernul oraşului.

"Liubov Sobol a fost la rândul ei arestată", a scris Kira Iarmuş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi.

Luni dimineaţa, au fost arestaţi jurnalistul rus Ilia Azar şi Nikolai Liaskin, un aliat al lui Navalnîi, potrivit postărilor lor pe mass-media sociale. Liaskin a informat apoi că a fost eliberat.

Manifestaţii au avut loc aproape în fiecare weekend la Moscova de la jumătatea lunii iulie, după ce a fost respinsă pentru vicii de formă înregistrarea a aproximativ 60 de candidaţi independenţi la alegerile pentru Parlamentul Moscovei, ce vor avea loc pe 8 septembrie odată cu alte scrutine locale.

Majoritatea acestor proteste nu au fost autorizate şi poliţia le-a reprimat sever, operând în total aproape 2.700 de arestări şi fiind iniţiate numeroase acţiuni penale împotriva unor manifestanţi şi a politicienilor din opoziţie care au primit scurte pedepse cu închisoarea pentru apelurile lor de a manifesta, cum este cazul lui Ilia Iaşin, încarcerat miercuri pentru a cincea oară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...