LIVE Coronavirus în România. 131 de cazuri de coronavirus confirmate

LIVE Coronavirus în România. 131 de cazuri de coronavirus confirmate

În România au fost confirmate, până acum, 131 infecții cu coronavirus. Nouă dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

Alți 8 noi pacienți au fost confirmați cu coronavirus. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns duminică la 131, a declarat pentru HotNews.ro secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru. Duminică, Grupul de comunicare strategică nu a transmis nicio informare până la această oră, deși până acum noile cazuri erau anunțate pe măsură ce erau confirmate. Autoritățile au decis să transmită aceste informații o singură dată pe zi.

Tătaru a declarat pentru HotNews.ro  că pe parcursul acestei zile au fost confirmate 8 noi îmbolnăviri.

El a mai spus că începând de duminică Grupul de comunicare strategică va transmite informările o singură dată pe zi, la ora 18.00. Secretarul de stat a precizat că această decizie aparține Ministerului de Interne.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti - 34, în timp ce cele mai afectate județe sunt Hunedoara, cu 20 de îmbolnăviri, Timiș - 15 și Constanța - 9, conform site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică. În Hunedoara, infecția a pornit de la tânăra de 26 de ani din Petroșani întoarsă din Italia și care a plecat din izolare și s-a plimbat timp de aproape o săptămână, internându-se în două spitale, iar pentru pacienții din Constanța virusul a fost transmis de senatorul PNL Vergil Chițac.

De la apariția COVID-19 în România, 9 pacienți s-au vindecat.

Cazurile confirmate în România:

1. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.

2. Cazurile 2 - 3 Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia. - declarată vindecată pe 5 martie.

4. Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie. - declarat vindecat pe 5 martie.

5. Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.

6. Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

7. O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie, fiind al șaptelea caz din România.

8. Al 8-lea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 6 martie: un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus.

9. Un bărbat din Hunedoara este al nouălea caz confirmat cu coronavirus, pe 6 martie. El revenise în țară pe 26 februarie, din Bergamo.

10. Cazurile 10-13 au fost confirmate în 7 martie. Este vorba despre o adolescentă de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara diagnosticați cu COVID-19.

11. O fată de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, a fost confirmată în cursul zilei de 6 martie cu infecție cu noul coronavirus.

12. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în București, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în 27 februarie.

13. Un bărbat de 72 ani din Galați, care a venit din Lombardia în 29 februarie.

14. O femeie de 42 de ani din Capitală, caz confirmat în 8 martie. Este una dintre persoanele apropiate care au intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani din București confirmat pozitiv în 7 martie.

15. O femeie de 70 de ani din Mureș, caz confirmat în 8 martie.

16. O femeie de 73 de ani din Buzău, caz confirmat în 9 martie.

17. Un bărbat de 60 de ani din București, caz confirmat în 9 martie. El era internat din 5 martie la Spitalul de Urgență MAI Dimitrie Gerota pentru afecțiuni pulmonare. Ca urmare, a fost declanșată ancheta epidemiologică, în special din rândul personalului medical, și a fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală. Pacientul, care este ofițer în rezervă al MAI, susține că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim.

18. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie.

19. Bărbat, 32 de ani, București,contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
20. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie.

21. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie.

22. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie.

23. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie.

24. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie.

25. Femeie de 41 de ani, din București, care s-a întors din Germania în 7 martie din Munchen, Germania. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie.

26. Bărbat de 57 de ani care s-a întors luni din Italia și se afla în carantină în Arad. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
27. Femeie de 26 de ani din Hunedoara. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie.

28. Tânăr de 37 de ani care este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Reșița. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
29.Al 29-lea caz confirmat cu coronavirus este al unei femei de 47 de ani din București.

Cazurile 30-36 au fost confirmate în 11 martie. Este vorba despre un medic gastroenterolog la Spitalul Gerota din București care l-a îngrijit pe primul pacient confirmat cu coronavirus la acest spital, fostul politist în vârstă de 60 de ani care a infectat alte 5 persoane, au declarat surse medicale pentru HotNews.ro. Este primul medic infectat cu coronavirus în România. Al doilea pacient confirmat în 11 martie este un bărbat de 42 ani, confirmat în Iasi, revenit din Venetia în 2 martie. Al treilea pacient (cazul 32) este un bărbat în vârstă de 38 ani din Iași, care a intrat în contact un caz confirmat în Varșovia. Pacienții 33-35 sunt un bărbat de 55 ani din București, care a intrat în contact și el cu fostul polițist ce era internat la Spitalul Gerota, un bărbat de 31 de ani tot din București și o femeie de 53 de ani din Covasna, sosită în 8 martie din Italia, aflată în autoizolare. Cazul 36 - un bărbat din București, de 56 de ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie. Ieri noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat și a fost internat în ATI la Spitalul Victor Babeș.

37. A fost confirmat al 37-lea caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de un barbat de 47 de ani, din București. Cazul a vost confirmat pe 11 martie.

38. O femeie de 54 de ani, contact direct al fostului ofiter MAI internat la Spitalul Gerota, este a 38-a persoană infectată cu coronavirus din România. Caz din București, 11 martie.

39. Al 39-lea caz confirmat de coronavirus este un bărbat de 52 de ani din Constanța, care susține că nu a călătorit și nu a intrat în contact cu o persoană infectată. Caz confimat pe 11 martie.

40-44 Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți din Italia în data de 9.03.2020, care au fost carantinati în Arad imediat, la sosire. Cazurile au fost confirmate pe 11 martie.

45 Al 45-lea caz confirmat de coronavirus este un barbat, de 20 de ani din Iasi. A venit din Italia pe 10.03.2020 și a întrat în carantină la Satu Mare. Caz confirmat pe 11 martie.

46-47 Femeie, Bucuresti, 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România în data de 29 februarie. Barbat, 48 de ani cu domiciliul în București. Asimptomatic. Contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

48 O femeie de 20 de ani din București. Caz confirmat pe 12 martie.

49. O femeie de 45 de ani, venită din Italia și aflată în carantină în Arad. Caz confirmat pe 12 martie.

50. O femeie de 54 de ani din Neamț. Caz confirmat pe 12 martie.

51. Un tânăr de 21 de ani din județul Mureș. El este șofer de TIR și a călătorit în Italia. Caz confirmat pe 12 martie.

52. O femeie de 33 de ani care lucrează în Italia. Caz confirmat pe 12 martie.

53. Un bărbat de 53 ani din Covasna întors din Trentino, Italia. Caz confirmat pe 12 martie.

54-59. Șase cazuri confirmate la Hunedoara, în 12 martie. Cei 6 pacienți - între care 3 cadre medicale - au fost infectați de femeia din Petroșani care a plecat din izolarea la domiciliu și s-a plimbat o săptămână prin județ, timp în care s-a internat la două spitale, fără să spună că se întorsese dintr-o zonă roșie din Italia.

60. Bărbat, din București, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania. Caz confirmat 13 martie.

61. Bărbat, din București, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.Caz confirmat 13 martie.

62. Femeie, din București, 48 ani, contact, membru familie caz 61. Caz confirmat 13 martie.

63. Tânără, din București, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61. Caz confirmat 13 martie.

64. Tânăr, din București, 23 ani, contact familie cu cazul 61. Caz confirmat 13 martie.
65 - 68. Trei bărbați și o femeie din Constanța au fost testați pozitiv pentru coronavirus, pe 13 martie.Un bărbat și o femeie din Mehedinți au fost depistați pozitiv la testul pentru coronavirus.
69-70 Alte două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate pe 13 martie în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 70. Este vorba despre două persoane din Mehedinți.

71-73. Trei femei din Timișoara în vârstă de 40, 50 și 33 de ani. Cazuri confirmatae în 13 martie.

74-75 Managerul Spitalui Gerota și un pacient al doctorului infectat de la același spital au fost confirmați pe 13 martiecu coronavirus. Ambele cazuri sunt din București.

76. Bărbat, 44 ani, din Brașov, care s-a întors în data de 11 .03.2020 din Boston și a fost internat cu simptomatologie specifică în data de 12.03.2020. Caz confirmat pe 13 martie.

77. Tânăra, 16 ani, Covasna, contact cu persoană pozitivă . Caz confirmat pe 13 martie.

78. Femeie, 77 ani, Covasna, contact cu o familie venită din Italia. Caz confirmat pe 13 martie.

79. Femeie, 51 ani, Brașov, venită din Italia, aflată în carantină.Caz confirmat pe 13 martie.

80. Un bărbat de 26 ani, din Prahova, venit din Italia în 12 martie și aflat în carantină la Bușteni din aceeași dată, caz confirmat în 13 martie.

81. O tânără de 26 de ani din București, caz confirmat în 13 martie.

82. Un tânăr de 20 de ani din București, venit din Marea Britanie. Caz confirmat în 13 martie.

83-86 4 noi cazuri, două în Timișoara și două în Lugoj

87-88 O femeie de 32 ani din județul Caraș-Severin, venită din Italia. Un bărbat de 45 de ani din București, venit din Londra, cazuri confirmate în 13 martie.

89. O femeie de 49 de ani din Bihor, venită din Italia.

90 -95. O femeie de 64 de ani din Neamț, venită din Italia, un copil, 1 an din Bacău, contact cu mătușa venită din Italia.
Mătușa este asimptomatică urmează testarea. Femeie de 41 ani din Iași, lucrează la Ministerul Sănătății venită din Dubai și face naveta Iași -București, femeie de 41 ani din Iași, sosită din Franța, femeie de 27 ani din Caraș-Severin, sosită din Italia și un bărbat de 55 ani din Caraș- Severin, venit din Italia și aflat în carantină în Dâmbovița. Cazuri confirmate în 13 martie.

96. Femeie, 47 ani, din București, contact direct al cazului 45, asimptomatică,aflată în autoizolare la domiciliu. Caz confirmat de 14 martie.

97. Bărbat, 39 ani, din judetul Dolj, întors în 05.03. din Brescia, în autoizolare până în 12.05 când se internează la Spitalul de boli infecțioase din Craiova cu simptome specifice. Caz confirmat pe 14 martie.

100, 101, 102. Este vorba de trei liberali - deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public al Devei Adrian David Nicolae - care au fost infectați de Vergil Chițac.
103-109 - Un bărbat de 51 ani, Brasov, întors din Italia, Tânăr, 19 ani, Hunedoara, contact al cazului 59, copil, 4 ani, contact al cazului 59, femeie, 43 ani, Hunedoara, contact caz 26, femeie, 44 ani, Hunedoara, contact caz 26, femeie, 41 ani, Hunedoara, contact caz 26, bărbat de 55 de ani din Timișoara, aflat în carantină. Cazuri confirmate în 14 martie.

110 - 113 - Bărbat 31 ani, Constanța, contact caz 67 si 68 ( senatorul Chitac), femeie 53 ani, din Brașov, contact caz 76 ( bărbat venit din Boston), femeie 33 ani din Timișoara, venită din Italia bărbat 36 ani din Timișoara, venit din Italia. Cazuri confirmate în 14 martie.

113-116. O femeie de 38 de ani din Hunedoara, o femeie de 45 de ani, tot din Hunedoara, și un bărbat de 60 ani, din Caraș-Severin, aflat în carantină Reșița. El s-a întors din Italia în 11 martie. Cele două femei sunt asistente medicale și au fost infectate de femeia de 26 de ani din Petroșani întoarsă din Italia și care a plecat din izolare și s-a plimbat apoape o săptămână, timp în care s-a internat în două spitale. Cazuri confirmate în 14 martie.

117-118. O femeie de 43 de ani din Vaslui, venită din Italia, aflată în carantină la Arad, care va fi internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și de o femeie de 33 ani din Constanța, infectată de senatorul PNL Vergil Chițac. Acesta a infectat mai multe persoane, între care soția, fiul, asistentul său, dar și un deputat PNL, primarul Devei și administratorul public al orașului. Cazuri confirmate în 14 martie.

119-121. O femeie de 25 ani din Cluj-Napoca, întoarsă din Berlin în 11 martie, un bărbat de 46 ani, din Satu Mare, întors din Italia în 11 martie și aflat în carantină și un bărbat de 37 de ani din Bucuresti, întors Norvegia în 13 martie și internat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș București. Cazuri confirmate în 14 martie.

121-123. O femeie de 58 ani din București, asistent medical Spitalul Gerota, și un tânăr de 24 ani, din București, inginer horticol la ADP sector 4. Cei doi fac parte din cercul fostului ofițer MAI. Cazuri confirmate în 14 martie.

124-131. 8 noi cazuri confirmate în România, în prima parte a zilei. Autoritățile au decis ca Grupul de comunicare strategică să nu mai anunța noile cazuri anunțate pe măsură ce sunt confirmate, ci doar o singură dată pe zi, la ora 18.00.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro