LIVE din COCINA PSD! Proasta României a fost desemnată candidată la prezidențiale!

LIVE din COCINA PSD! Proasta României a fost desemnată candidată la prezidențiale!

Biroul Permanent al PSD a decis marți, cu doar două voturi împotrivă, să o desemneze pe Viorica Dăncilă drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Dăncilă va trebui validată și de către Comitetul Executiv, iar pe 3 august, de Congresul PSD. Dăncilă a rămas singurul candidat pentru desemnarea ca prezidențiabil, după ce Gabriela Firea a anunțat că se retrage din cursă, în urma lipsei de susținere în rândul baronilor locali.

 Principalele momente și declarații ale reuniunii liderilor PSD:

Ora 12:35 – Biroul Permanent a decis, cu doar două voturi împotrivă (Paul Stănescu și Gheorghe Buzatu) ca Viorica Dăncilă să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Ora 12:15 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD, că se retrage din cursa internă pentru desemnarea candidatului social-democrat la alegerile prezidenţiale, au precizat, pentru AGERPRES, surse participante la reuniune.

Anterior, înainte de şedinţa BPN al PSD, Gabriela Firea a afirmat că nu se pune problema să renunţe la acest demers, menţionând că sunt colegi care consideră că ea ar reprezenta „o gură de oxigen” pentru partid.

Ora 11:30 – Marian Oprișan: ”Realizarea unui pol de stânga, unei coaliții de stânga, este bine-venită pentru PSD (…) Viorica Dănsilă este o soluție pentru alegerile prezidențiale (…) Are șanse mari (în fața lui Klaus Iohannis – n. red.)”.

Ora 11:00 – Liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că nu crede că vor fi surprize la şedinţele conducerii PSD, susţinând că atâta vreme cât preşedintele partidului, Viorica Dăncilă, îşi va menţine intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, ea va fi aleasă de către marea majoritatea colegilor.

„Nu ştiu, vom vedea. E o şedinţă importantă, până la urmă, a Comitetului Executiv, se vor prezenta sondajele de opinie care au fost realizate în această perioadă. Suntem curioşi cu toţii să le vedem, să vedem situaţia în care se află astăzi Partidul Social Democrat. Nu cred că o să fie foarte multe surprize astăzi. În discuţiile pe care le-am avut un colegii, atâta vreme cât doamna preşedinte PSD, doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, îşi va menţine intenţia de a candida, eu cred că va fi aleasă de către marea majoritate a colegilor”, a afirmat Zetea înainte de şedinţa Biroului Permanent al PSD.

El a spus că dacă preşedintele partidului îşi doreşte să îşi asume o candidatură, ‘are şanse mult mai mari de a mobiliza o mai mare partea a partidului de a-l pune în spatele ei”. Acesta este de părere că, în momentul în care începe campania electorală, electoratul îşi schimbă părerile şi în funcţie de prestaţia personală a fiecărui candidat, iar întotdeauna liderul poate să mobilizeze mai bine partidul în spatele său.

Zetea a adăugat, legat de intenţia Gabrielei Firea de a candida, că aceasta „reprezintă o singură organizaţie, cea de Bucureşti”.

„Dar celelalte organizaţii din ţară eu am impresia că au o altă părere”, a mai spus Zetea, susţinând că Viorica Dăncilă a reuşit să câştige organizaţiile partidului „prin foarte multe dialog”.

„O să fiţi surprinşi să vedeţi cât de multă răbdare are să stea să vorbească cu fiecare preşedinte de organizaţie, cu fiecare primar în parte, în acest tur de forţă pe care l-a făcut în ultima perioadă în cadrul organizaţiilor locale şi chiar dacă unii intră cu idei preconcepute în discuţiile cu doamna Dăncilă, ies de acolo foarte mulţumiţi”, a afirmat Zetea.

El a apreciat că Viorica Dăncilă are „şanse egale” cu Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

11.04 Dăncilă: ”Nu cred că ALDE iese de la guvernare, sunt oameni responsabili”

Premierul Viorica Dăncilă a respins marți informațiile despre o eventuală ieșire de la guvernare a ALDE, ipoteză enunțată voalat de Varujan Vosganian.

”Nu cred că ALDE iese de la guvernare, sunt oameni responsabili”, a spus Dăncilă înaintea ședinței conducerii PSD.

11.02 Firea, uimită că PSD nu o dorește: Dragoste cu de-a sila nu se poate. Eu nu pot să impun ceva colegilor, dar poate va veni și vremea mea

 Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat marți, la sosirea la ședința conducerii partidului în care ar trebui stabilit candidatul la prezidențiale, că ea a vrut să facă un bine partidului prin faptul că s-a oferit să candideze pentru Palatul Cotroceni, dar a subliniat că dacă partidul nbu o vrea, se va resemna cu decizia.

”Dragoste cu de-a sila nu se poate. Eu am vrut să fac un bine partidului. Dacă colegii mei nu consideră că aceasta e calea potrivită pentru ei, nu am decât să accept decizia care se va lua. Eu voi spune colegilor cum văd lucrurile, care sunt atuurile mele pentru a deveni candidatul PSD la prezidențiale. Înțeleg că nu sunt posibile înțelegeri cu ALDE și Pro România, cel puțin nu pentru primul tur, poate pentru al doilea. Eu nu pot să impun ceva colegilor, dar poate va venbi și vremea mea”, a declarat Gabriela Firea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”