LIVE Donald Trump a părăsit sala de judecată din Manhattan, unde a pledat nevinovat

LIVE Donald Trump a părăsit sala de judecată din Manhattan, unde a pledat nevinovat

Donald Trump a părăsit marți tribunalul din Manhattan, unde a pledat nevinovat după ce a fost acuzat de 34 de infracțiuni, inclusiv de falsificarea unor registre de afaceri. Potrivit unor surse citate de presa americană, fostul președinte a fost amprentat în interiorul tribunalului. Trump a calificat audierea drept „suprarealistă”, în timp ce se îndreaptă spre sala de acuzații.

Donald Trump în sala de jucată, la Tribunalul Penal din ManhattanFoto: Seth Wenig / AP / Profimedia

Donald Trump la Tribunalul Penal din Manhattan (Mary Altaffer / AP / Profimedia)

Cele mai noi informații despre apariția lui Trump în fața Tribunalui, LIVETEXT:

22:53 Donald Trump este „frustrat” și „supărat” după punerea sub acuzare

Vorbind în fața instanței după punerea sub acuzare, avocatul lui Donald Trump, Todd Blanche, a declarat că clientul său este „frustrat” și „supărat”, potrivit CNN.

Blanche l-a acuzat pe procurorul de caz că a transformat o „chestiune complet politică” într-o „urmărire penală politică”.

„Nu este o zi bună ... Nu mă aștept ca acest lucru să se întâmple în această țară. Nu te aștepți ca acest lucru să se întâmple ... cuiva care a fost președinte al Statelor Unite”, a spus Blanche.

El s-a referit la rechizitoriu ca fiind „un document de complezență” și a susținut că „nu invocă nicio infracțiune federală și nicio infracțiune de stat care să fi fost încălcate”.

În ceea ce privește acuzațiile împotriva lui Trump, Blanche a spus că „vom lupta, vom lupta din greu”.

Ora 22:49 Judecătorul nu i-a impus lui Donald Trump un ordin de interdicție privind comentarea cazului, dar l-a avertizat pe acesta că problema va fi reanalizată dacă fostul președinte va continua cu retorica sa aprinsă în legătură cu acest caz, relatează BBC.

Un ordin de interdicție ar fi interzis lui Trump, avocaților săi, altor părți și martorilor să vorbească public despre caz.

Aceasta se întâmplă de obicei atunci când există riscul ca declarațiile să incite la violență sau să fie considerate amenințătoare pentru procurori sau martori.

Încălcarea unui astfel de înseamnă că poți fi găsit vinovat de sfidarea penală a instanței.

22:47 Următoarea audiere în persoană în acest caz este stabilită pentru 4 decembrie

Următoarea dată de audiere în persoană în cazul fostului președinte Donald Trump este stabilită, deocamdată, pentru 4 decembrie la New York.

22:43 Actul de acuzare al lui Trump a devenit public

Acuzația istorică împotriva fostului președinte Donald Trump a fost desigilată și este acum publică.

Procurorii au susținut că Trump a făcut parte dintr-un plan ilegal de suprimare a informațiilor negative, inclusiv o plată ilegală de 130.000 de dolari către un fost star de filme pentru adulți.

Motivul pentru care a comis infracțiunea de falsificare a registrelor de afaceri a fost, în parte, acela de a-și "promova candidatura", se susține în rechizitoriu, potrivit CNN.

Aceasta este prima dată când Trump și avocații săi pot examina pe deplin amploarea acuzațiilor care i se aduc și ce trebuie să dovedească procurorii la proces.

Acuzațiile penale decurg din ancheta procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, privind plățile de bani pentru tăcere, făcute în timpul campaniei prezidențiale din 2016, către femei care au susținut că au avut relații extraconjugale cu Trump, ceea ce acesta neagă.

Trump neagă orice abatere, iar avocații săi au declarat că vor lupta pentru ca acuzațiile să fie retrase.

22:35 Procurorul districtual din Manhattan urmează să susțină o conferință de presă în scurt timp

22:30 Fostul președinte al SUA a părăsit Tribunalul din Manhattan fără să facă vreo declarație

El nu a făcut nicio declarație în timp ce părăsea sala de judecată. După ce a ieșit din sala de judecată, Trump a părăsit clădirea și s-a urcat într-o mașină aflată coloana sa de mașini parcată afară.

Ora 22:26 Donald Trump a părăsit sala de judecată din Manhattan.

22:09 Actul de acuzare al lui Trump a fost desigilat, potrivit unei surse CNN.

Actul de acuzare emis săptămâna trecută de un mare juriu împotriva fostului președinte Donald Trump a fost desigilat, potrivit unei surse.

Ora 22:01 Fostul președinte al SUA a pledat nevinovat după ce a fost acuzat de 34 de infracțiuni, inclusiv de falsificarea unor registre de afaceri, potrivit BBC.

21:51 Donald Trump a pledat nevinovat la cele 30 de capete de acuzare

Ora 21:47 Doar cinci fotografi au voie să intre în sala de judecată. Nu sunt permise înregistrări video.

Experții prevăd că întâlnirea lui Trump cu judecătorul va fi scurtă, întrucât el și echipa sa juridică au citit deja actul de acuzare.

21:36 Acuzarea lui Trump este în curs de desfășurare în sala de judecată

Donald Trump - primul fost președinte din istorie care se confruntă cu acuzații penale - a intrat într-o sală de judecată din New York pentru a fi pus sub acuzare și este de așteptat să pledeze nevinovat, potrivit CNN.

Detaliile despre cele peste 30 de acuzații cu care se confruntă vor fi dezvăluite atunci când va fi desecretizat actul de acuzare al marelui juriu.

Ora 21:29 Ora 21:29 Donald Trump a fost văzut intrând în sala de judecată unde urmează să fie pus sub acuzare. Acesta a intrat la aproximativ 20 de minute după ce procurorul Alvin Bragg a fost văzut îndreptându-se în aceeași direcție.

Domnul Trump a ignorat câteva întrebări strigate de presa adunată în afara sălii de judecată, îndreptându-se în tăcere spre judecătorul.

Ora 21:01 În urma sosirii sale la tribunal, Donald Trump se află acum oficial în stare de arest și în custodia poliției, în vederea viitoarei sale inculpări, precizează BBC.

20:42"Mă îndrept spre (...) tribunal. Pare atât de SURREALIST - WOW, mă vor ARESTA. Nu-mi vine să cred că se întâmplă asta în America", a scris el pe platforma sa Truth Social., potrivit AFP.

Ora 20:40 Donald Trump tocmai a intrat în tribunal, dar mulțimea de ziariști și de spectatori care s-au adunat în fața clădirii în această după-amiază însorită din New York nu l-au văzut, notează BBC.

Se pare că fostul președinte a intrat pe o intrare mai discretă, în timp ce cel puțin o duzină de ofițeri NYPD stau de pază în fața tribunalului.

20:35Fostul președinte Donald Trump a sosit la biroul procurorului districtual din Manhattan, în partea de jos a orașului, unde se află în arest și în custodia poliției înainte de viitoarea sa punere sub acuzare.

Se așteaptă ca lui Trump să i se ia amprentele digitale ca parte a arestării, deși încă nu este clar dacă i se va face o fotografie de identificare. El va fi apoi adus într-o sală de judecată, unde va fi pus sub acuzare - o înfățișare care se așteaptă să fie rapidă și de rutină, dar care reprezintă un moment suprarealist și istoric în istoria SUA.

Nu se așteaptă ca Trump să fie încătușat în urma arestării sale, întrucât va rămâne sub protecția constantă a forțelor de ordine.

20:15Trump și-a manifestat interesul de a-și face o fotografie de identificare, spun sursele

În timp ce echipa sa de avocați se ocupa de logistica punerii sale sub acuzare, fostul președinte Donald Trump și-a exprimat în privat interesul de a i se face o fotografie de identificare, chiar dacă alții au spus că este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple în cele din urmă atunci când se va afla în clădirea Tribunalului Penal din Manhattan, potrivit a două surse, citate de CNN .

Cortegiul său de mașini a plecat de la Trump Tower pentru a parcurge drumul de 10 kilometri până la tribunalul din Manhattan, cu polițiști aliniați pe străzi și elicoptere care zburau deasupra sa.

Grupuri de activiști pro și anti-Trump și-au ocupat marți pozițiile în fața tribunalului din New York unde fostul președinte american urmează să fie pus oficial sub acuzare, potrivit AFP.

În așteptarea sosirii lui Donald Trump la tribunalul din ManhattanFoto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia

În mica piațetă din fața clădirii gri, spiritele s-au încins rapid când un mic grup de activiști a încercat să desfășoare un banner negru foarte mare pe care scria cu majuscule „Trump minte tot timpul”.

Un activist al lui Trump, care purta o șapcă cu imaginea idolului său, a călcat pe banner și a încercat să îl rupă, creând un moment de confuzie care a fost rapid clarificat de poliție și de oficialii orașului New York.

În câteva minute, au fost instalate bariere în mijlocul parcului și fiecare tabără a huiduit și strigat sloganuri mai mult sau mai puțin prietenoase la adresa celeilalte.

O ilustrare a frontierei care îi separă pe democrați și republicani într-o țară profund divizată.

În mijlocul dimineții, zeci de manifestanți sunt grupați de o parte și de alta și sunt din ce în ce mai gălăgioși.

„Închideți-l”, strigă din toți plămânii. „SUA... SUA”, scandează alții.

„Nu mi-e frică. Am fost acolo pe 6 ianuarie” 2021, ziua în care o mulțime de susținători ai lui Donald Trump a invadat Capitoliul din Washington, susține cu o doză de mândrie Paulina Farr, o pensionară din Long Island, la est de New York.

Poliţia şi serviciile de securitate din New York au împânzit deja oraşul, iar în jurul clădirii tribunalului din Manhattan au fost ridicate baricade. Trump va fi însoţit pe tot parcursul zilei de Secret Service. Arestarea sa va fi procesată în biroul procurorului districtual, unde i se vor lua amprentele digitale.

Donald Trump va deveni oficial primul fost preşedinte american care se va confrunta cu acuzaţii penale marţi, când se va preda și va fi pus sub acuzare într-o sală de judecată din New York - un moment inedit în istoria democraţiei din SUA, conform CNN .

Trump a fost pus sub acuzare săptămâna trecută, devenind primul președinte în exercițiu sau fost președinte care se confruntă cu acuzații penale, în legătură cu un caz care implică o plată făcută în 2016 pentru a cumpăra tăcerea starletei porno Stormy Daniels.

Donald Trump, care candidează din nou la preşedinţie în 2024, neagă orice acuzație şi susține că totul este o „vânătoare politică”. De altfel, el a declarat că va pleda nevinovat la proces.

Trump va fi prezent la tribunal pentru a asculta învinuirile și va avea ocazia să-și prezinte poziția, înfățișarea fiind planificată pentru marți la ora 14:15 (21:15 în România).

Donald Trump se va confrunta cu 34 de capete de acuzare.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro