LIVE Magistrații continuă protestele! VIDEO

LIVE Magistrații continuă protestele! VIDEO

Mai mulți magistrați au protestat din nou, luni seară, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de intenția de adoptare a ordonanțelor vizând modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală și contestația în anulare pentru decizii definitive ale completurilor de 5 de la instanța supremă.

UPDATE Protestul s-a încheiat la ora 18.30.

Urmărește aici transmisie live:

”Magistrații protestează luni, 1 aprilie, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de intentia de adoptare a OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, prevederile vehiculate fiind de natură sa creeze un dezechilibru între drepturile procesuale ale inculpaților și cele ale persoanelor vătămate. Astfel, proiectul prevede, fără nicio justificare și fără existența unei urgențe reale, dezincriminarea unor infracțiuni grave, reducerea termenelor de prescripție, reducerea fracțiilor minime de executat în cazul liberării condiționate, precum și instituirea unor condiții noi pentru dispunerea arestării preventive, finalitatea fiind îngreunarea considerabila a activității organelor judiciare și un tratament preferențial pentru inculpați, fără nicio dispoziție în favoarea victimelor”, se arată în mesajul postat pe Facebook de procuroarea Alexandra Lăncrăjan.

Ultimele două săptămâni au debutat cu proteste ale judecătorilor și procurorilor pe treptele Palatului de Justiție din București. Magistrații au început să iasă în stradă după adoptarea de către guvern a OUG 7 / 2019, act normativ a cărui abrogare o cer constant Ministerului Justiției.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / Claudiu Năsui vrea ca o turnătoare a Securității să fie numită la conducerea ministerului Economiei

2 Deja e internat la o clinică în Italia / Procurorul DNA a cerut până la 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae…

3 Deși România este pe primele locuri în topurile vaccinării în UE, Vlad Voiculescu amenință medicii și populați…

4 Primul bărbat care recunoaște o reacție „adversă” după vaccin / Dan Chișu: Pfizer e bun. Altfel nu-mi explic ere…

5 Cică Dăncilă scrie și la DNA! Burci, dosar! Borza, audiat!