LIVE Magistrații continuă protestele! VIDEO

Mai mulți magistrați au protestat din nou, luni seară, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de intenția de adoptare a ordonanțelor vizând modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală și contestația în anulare pentru decizii definitive ale completurilor de 5 de la instanța supremă.

UPDATE Protestul s-a încheiat la ora 18.30.

Urmărește aici transmisie live:

”Magistrații protestează luni, 1 aprilie, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de intentia de adoptare a OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, prevederile vehiculate fiind de natură sa creeze un dezechilibru între drepturile procesuale ale inculpaților și cele ale persoanelor vătămate. Astfel, proiectul prevede, fără nicio justificare și fără existența unei urgențe reale, dezincriminarea unor infracțiuni grave, reducerea termenelor de prescripție, reducerea fracțiilor minime de executat în cazul liberării condiționate, precum și instituirea unor condiții noi pentru dispunerea arestării preventive, finalitatea fiind îngreunarea considerabila a activității organelor judiciare și un tratament preferențial pentru inculpați, fără nicio dispoziție în favoarea victimelor”, se arată în mesajul postat pe Facebook de procuroarea Alexandra Lăncrăjan.

Ultimele două săptămâni au debutat cu proteste ale judecătorilor și procurorilor pe treptele Palatului de Justiție din București. Magistrații au început să iasă în stradă după adoptarea de către guvern a OUG 7 / 2019, act normativ a cărui abrogare o cer constant Ministerului Justiției.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

3 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde