LIVE Magistrații continuă protestele! VIDEO

LIVE Magistrații continuă protestele! VIDEO

Mai mulți magistrați au protestat din nou, luni seară, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de intenția de adoptare a ordonanțelor vizând modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală și contestația în anulare pentru decizii definitive ale completurilor de 5 de la instanța supremă.

UPDATE Protestul s-a încheiat la ora 18.30.

Urmărește aici transmisie live:

”Magistrații protestează luni, 1 aprilie, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de intentia de adoptare a OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, prevederile vehiculate fiind de natură sa creeze un dezechilibru între drepturile procesuale ale inculpaților și cele ale persoanelor vătămate. Astfel, proiectul prevede, fără nicio justificare și fără existența unei urgențe reale, dezincriminarea unor infracțiuni grave, reducerea termenelor de prescripție, reducerea fracțiilor minime de executat în cazul liberării condiționate, precum și instituirea unor condiții noi pentru dispunerea arestării preventive, finalitatea fiind îngreunarea considerabila a activității organelor judiciare și un tratament preferențial pentru inculpați, fără nicio dispoziție în favoarea victimelor”, se arată în mesajul postat pe Facebook de procuroarea Alexandra Lăncrăjan.

Ultimele două săptămâni au debutat cu proteste ale judecătorilor și procurorilor pe treptele Palatului de Justiție din București. Magistrații au început să iasă în stradă după adoptarea de către guvern a OUG 7 / 2019, act normativ a cărui abrogare o cer constant Ministerului Justiției.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…