LIVE Orarul moțiunii de cenzură. Când începe dezbaterea și când e așteptat votul

LIVE Orarul moțiunii de cenzură. Când începe dezbaterea și când e așteptat votul

Dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă începe astăzi la ora 10.00 cu citirea textului, urmată de intervențiile opoziției și ale guvernului, fiecare având dedicată câte o oră. Dacă adăugăm și întârzierile inerente unei dezbateri parlamentare aprinse, e de așteptat ca votul propriu-zis să înceapă în jurul orelor 13.00 – 14.00.

Votul în sine va dura câteva zeci de minute, fiind mai scurt decât de obicei dacă parlamentarii PSD se vor abține.

Rezultatul moțiunii va fi cunoscut la puțin timp după încheierea votului, care e secret, cu bile.

Moţiunea intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost semnată de 237 de parlamentari din PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi. Cei mai multi dintre parlamentarii opoziției au anunțat că vor vota la vedere, cu excepția UDMR.

Potrivit ultimelor calcule, făcute cu mai puțin de 24 de ore înaintea votului de joi pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, situația este favorabilă Opoziției și îngrijorătoare pentru PSD. Astfel, pentru demiterea guvernului condus de Viorica Dăncilă ar vota 239 de parlamentari, după ce mai mulți semnatari ai moțiunii s-au răzgândit sau au anunțat că nu sunt siguri cum se vor poziționa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…