LIVE TEXT | Război în Ucraina. Armata a înregistrat "progrese parţiale" la Robotîne

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Armata a înregistrat "progrese parţiale" la Robotîne

Armata ucraineană a informat că forțele sale au înregistrat progrese pe linia frontului lângă așezarea Robotîne, care se află la circa 10 km sud de oraşul Orihiv, în regiunea Zaporojie (sud), relatează Reuters, scrie Agerpres. Detalii aici.

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a comunicat că rușii au lansat șase rachete, 36 de lovituri aeriene şi 32 de sisteme de rachete spre zone populate şi poziţii ale trupelor ucrainene, printre civilii morți și răniți sunt și copii, scrie sursa citată.

UPDATE 03:06 Expert: Deteriorarea sau distrugerea podului Kerci va tăia suportul logistic cu 30% pentru ruși

Deteriorarea sau distrugerea semnificativă a podului Kerci construit illegal între Rusia și Crimea ocupată va duce la faptul ca rușii nu vor putea să-și aprovizioneze trupele din sudul Ucrainei.

Podul Crimeea FOTO: Profimedia

Dacă podul din Crimeea este distrus, atunci logistica va fi tăiată imediat cu 30% - sprijinul grupului de trupe care se află pe teritoriul regiunilor Herson și Zaporizhia și care încearcă în prezent să reziste ofensivei trupelor ucrainene de acolo. sprijinul grupului care se află pe teritoriul Crimeei va fi de asemenea tăiat. Forțele armate Ucraina au suficiente forțe și mijloace pentru a întrerupe treptat logistica la granița Crimeei și a regiunii Herson, distrugând acolo poduri - atât rutiere, cât și feroviare", a spus expertul militar Valery Ryabih la postul de televiziune FREEDOM.

UPDATE 22:20 Forțelor Armate ucrainene înregistrează noi progrese pe direcția tavrian

Armata ucraineană a obținut noi succese în direcția direcţia tavrian. Forțele armate ucrainene au reușit să cucerească teritorii de la inamic și să neutralizeze peste două sute de soldați ruși, scrie agenția Unian.

Soldați FOTO: Profimedia

Soldați FOTO: Profimedia

Informația fost raportată de comandantul grupului operațional și strategic de trupe „Tavria”, generalul de brigadă Oleksandr Tarnavskyi, unitățile de artilerie ucraineană din această direcție au efectuat 1.303 misiuni de foc pe parcursul zilei.

UPDATE 21:48 Semn de frontieră instalat pe Insula Șerpilor ca justiția istorică

Semn de frontieră instalat pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, potrivit șefului Serviciului de Grăniceri de Stat al Ucrainei, Serhiy Deineko, noul indicator a fost instalat de militarii detașamentului de frontieră Izmail. Semnul precedent a fost distrus de invadatorii ruși în 2022, în timpul ocupării temporare de către forțele rusești, scrie agenția Unian.

UPDATE 18.16 Morgile ucrainene înregistrează un număr aproape dublu de morți de la începutul contraofensivei

Contraofensiva ucraineană care a început în iunie a avut până acum câștiguri modeste, însă pierderile au crescut foarte mult, potrivit mărturiilor soldaților ucraineni.

Armata ucraineană înaintează lent dar susținut FOTO: PROFIMEDIA

Armata ucraineană înaintează lent dar susținut FOTO: PROFIMEDIA

The New York Times a relatat că morgile din Ucraina înregistrează o creștere mare a deceselor de când s-au intensificat luptele..

„Sunt mult mai multe cadavre în acest moment”, a dezvăluit Taras Svistun, un soldat dintr-un echipaj responsabil cu recuperarea și identificarea militarilor decedați, potrivit publicației citate. Detalii aici

UPDATE 18.16 Rusia jură răzbunare pentru „atacul terorist“ ucrainean asupra podului din Crimeea

Ministerul rus de Externe a condamnat sâmbătă ceea ce a numit "atacul terorist" ucrainean asupra podului din Crimeea, afirmând că a pus în pericol vieţile unor civili nevinovaţi şi a jurat răzbunare, relatează Reuters. Detalii aici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat