LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Israelul folosește „noi arme mortale”. Replică dură a președintelui columbian pentru autoritățile israeliene

LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Israelul folosește „noi arme mortale”. Replică dură a președintelui columbian pentru autoritățile israeliene

Conducerea Israelului ar trebui să implementeze rezoluțiile Națiunilor Unite, mai degrabă decât să ceară demisia secretarului său general, ca răspuns la criticile aduse acțiunilor israeliene în Orientul Mijlociu, a declarat președintele columbian Gustavo Petro, marți.

Gaza. Foto: Shutterstock

Cel puțin 11 persoane au fost arestate în Hebron după raiduri israeliene: presa de stat palestiniană

Cel puțin 11 persoane au fost arestate în orașul Hebron, din sudul Cisiordaniei, în urma unui raid israelian în zorii zilei de miercuri. Potrivit agenției de știri palestiniene Wafa, trupele israeliene au luat cu asalt mai multe sate, inclusiv al-Burj și al-Majd. Peste 400 de oameni din Hebron au fost arestați de Israel din 7 octombrie și peste 1.300 au fost arestați în Cisiordania ocupată.

Sute de persoane se confruntă cu „reacții” pentru sprijinirea Palestinei: grup juridic american

O organizație juridică americană a declarat că se confruntă cu un „val” de „reacții” împotriva persoanelor „care susțin drepturile palestinienilor”. Palestine Legal a răspuns la peste 260 de solicitări de ajutor în ultimele două săptămâni, de la pierderea locurilor de muncă până la anularea cursurilor, a declarat organizația din Chicago într-o postare pe X. Grupul a citat mai multe exemple, inclusiv 92NY din New York, care a anulat un eveniment cu autorul câștigător al Premiului Pulitzer, Viet Thanh Nguyen.

Israelul folosește „noi arme mortale”, spune directorul spitalului din Gaza

Mohammad Abu Salmiya, directorul general al Spitalului Al-Shifa din orașul Gaza, spune că nu a văzut niciodată până acum tipurile de răni și leziuni apărute în războiul actual. Într-un interviu acordat Al Jazeera, Abu Salmiya a spus că ceea ce a descris ca noile tipuri de răni au fost probabil rezultatul utilizării de către Israel a „noilor arme mortale” împotriva oamenilor din Gaza. Numărul morților din atacurile aeriene israeliene din Gaza a depășit deja 5.700 în mai puțin de două săptămâni, potrivit ultimului bilanț al Ministerului Palestinian al Sănătății,.

S&P reduce ratingul Israelului cu privire la riscurile de război

Agenția de rating de credit S&P spune că retrogradează perspectiva de rating a Israelului la „negativă” pentru a reflecta „riscul ca războiul Israel-Hamas să se răspândească mai mult sau să afecteze valorile de credit ale Israelului mai negativ decât ne așteptăm”. „Prezumăm în prezent că conflictul va rămâne centrat în Gaza și nu va dura mai mult de trei până la șase luni”, a adăugat acesta. Fitch Ratings a acordat, de asemenea, o supraveghere negativă similară asupra Israelului pe fondul conflictului în curs.

O dronă IDF lovește militanți înarmați în Jenin

O dronă IDF a lovit militanți înarmați în Cisiordania în timpul unei operațiuni antiteroriste a armatei israeliene în orașul Jenin, a relatat serviciul de presă al Forțelor de Apărare Israelului.

Declarația IDF notează că în timpul operațiunii antiteroriste desfășurate de Forțele de Apărare Israelului și de poliția de frontieră a țării, forțele de securitate au întâmpinat rezistență armată și „au deschis focul”. "În timpul unei operațiuni de combatere a terorismului din tabăra Jenin, teroriști înarmați au tras asupra soldaților israelieni și au aruncat dispozitive explozive în ei. Ca răspuns, o dronă IDF i-a lovit pe militanți", a indicat armata, menționând că nu au fost raportate victime sau răniți. printre soldații israelieni. De asemenea, se raportează că armata israeliană, în timpul activităților antiteroriste din Wadi Brukin, în zona Jenin, „a reținut două persoane suspectate de implicare în activități teroriste”. O persoană a fost ucisă și alte patru rănite în confruntările cu forțele israeliene. Doi dintre cei răniți sunt în stare critică. Aripa armată a Hamas, Brigada Qassam, a confirmat, de asemenea, pe canalul său Telegram că au loc lupte.

Avioanele israeliene au lovit infrastructura armatei siriene

Armata israeliană a declarat miercuri dimineața că avioanele sale de luptă au lovit infrastructura armatei siriene. Armata a spus că bombardamentul aerian a fost un răspuns la focurile trase din Siria către Israel de marți, dar nu a oferit alte detalii. Guvernul sirian încă nu a comentat. Atacul ar fi unul dintre cele mai recente atacuri aeriene israeliene asupra Siriei, incidentele anterioare vizând adesea site-uri legate de grupuri pro-iraniene și gruparea armată libaneză Hezbollah.

Președintele columbian: Israelul trebuie să pună în aplicare deciziile ONU și să nu ceară demisia secretarului său general

Conducerea Israelului ar trebui să implementeze rezoluțiile Națiunilor Unite, mai degrabă decât să ceară demisia secretarului său general, ca răspuns la criticile aduse acțiunilor israeliene în Orientul Mijlociu, a declarat președintele columbian Gustavo Petro, marți.

"Ne exprimăm deplina solidaritate și sprijinul față de secretarul general al ONU, Antonio Guterres. A spune adevărul nu este un motiv de demisie. Israelul trebuie să respecte rezoluțiile Națiunilor Unite. Ordinea juridică internațională trebuie păstrată și este baza păcii", a spus șeful. de stat a scris pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter). Petro a menționat, de asemenea, inacceptabilitatea morții copiiilor din cauza atacurilor israeliene în Fâșia Gaza, care, conform UNICEF, au ucis peste 2.300 de copii și au rănit peste 5.300 de copii. "Poporul ales al lui Dumnezeu nu este un stat care bombardează copiii. Poporul ales al lui Dumnezeu sunt copii. Dumnezeu nu dă ordine să ucidă copiii", a adăugat el.

Anterior, vorbind la o dezbatere deschisă la Consiliul de Securitate al ONU cu privire la situația din Orientul Mijlociu, Guterres a spus că a condamnat „fără echivoc” atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, dar a cerut să ne amintim că „nu sa întâmplat într-un vid. ” Reprezentantul permanent al Israelului la ONU, Gilad Erdan, i-a cerut ulterior să „demisioneze imediat”. El susține că poziția secretarului general al ONU cu privire la conflictul palestino-israelian nu îi permite să ocupe această funcție. La rândul său, ministrul israelian de externe Eli Cohen a spus că, în lumina agravării actuale a conflictului palestino-israelian, el refuză întâlnirile personale cu Guterres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?