LIVE UPDATE Accident pe A2: 3 morți și peste 50 de răniți; cel puțin 29 de autovehicule implicate | A fost activat planul roșu de intervenție (FOTO-VIDEO)

LIVE UPDATE Accident pe A2: 3 morți și peste 50 de răniți; cel puțin 29 de autovehicule implicate | A fost activat planul roșu de intervenție (FOTO-VIDEO)

ISU Călărași a activat planul roșu de intervenție pentru accidentul în lanț înregistrat sâmbătă dimineață pe A2, la kilometrul 67, în apropiere de Lehliu, în care au fost implicate cel puțin de 29 autovehicule, până la această oră fiind confirmat decesul a trei persoane iar numărul răniților a ajuns la 50. Departamentul pentru Situații de Urgență pune la dispoziție două numere de telefon pentru familiile celor implicați în accident: 021.264.85.15 și 021.264.85.16.

UPDATE ORA 12.32 Accident pe A2 — date actualizate: 3 morți și peste 50 de răniți

UPDATE ORA 11.53 Răniți în accidentul de pe A2, aduși la Spitalele Floreasca, Bagdasar Arseni și Pantelimon

UPDATE ORA 11.48 Patru ambulanțe SABIF au intervenit la locul accidentului de pe A2

UPDATE ORA 11.28 DSU pune la dispoziție două numere de telefon pentru familiile celor implicați în accidentul de pe A2

ORA 10.57 ISU Călărași: 12 răniți în accidentul de pe A2 duși la spitalul Lehliu; alți 5 la Pantelimon și 3 la Bagdasar Arseni

Un număr de 12 răniți în accidentul de pe A2 au fost direcționați către spitalul din Lehliu, 5 către Spitalul Pantelimon și 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, iar celorlalți li se acordă primul ajutor în spitalul mobil deplasat la fața locului, urmând a fi decis dacă vor fi direcționați și ei spre unități medicale, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

"Din cele 39 de persoane rănite, 12 au fost direcționate spre spitalul din Lehliu, alte 5 la Spitalul Pantelimon, iar 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală", a precizat reprezentantul ISU Călărași.

Potrivit sursei citate, ceilalți răniți primesc îngrijiri la fața locului, de la echipajele SMURD și de ambulanță, inclusiv în spitalul mobil al IGSU deplasat la locul accidentului.

Reprezentantul ISU Călărași a precizat că a fost nevoie de descarcerarea a 9 persoane.

De asemenea, Ovidiu Tătăranu a explicat că numărul mare de victime a fost cauzat de implicarea în accident a 20 de autovehicule, printre care și un microbuz cu pasageri.

Potrivit reprezentantului ISU Călărași, pe lângă echipajele ISU, SMURD și ale Ambulanței din județ, s-a primit sprijin și de la inspectoratele de situații de urgență București-Ilfov, Constanța și Ialomița.

UPDATE ORA 10.48 Arafat: 4 morți și 39 de răniți în accidentul de pe A2; intervenția, îngreunată din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Intervenția în cazul accidentului de pe A2, soldat până în prezent cu 4 morți și 39 de răniți, este îngreunată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a afirmat sâmbătă secretarul de stat în MAI Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

"Rămânem la 4 decedați. În total, sunt 39 de persoane implicate la acest moment, dar această cifră este dinamică și urmează în cel mai scurt timp să fie anunțat un număr de telefon (...) la care populația care dorește să afle mai multe date despre răniți să sune", a declarat Raed Arafat, sâmbătă, la Digi 24.

Potrivit acestuia, dintre persoanele rănite unele sunt în stare gravă.

"Există și persoane în stare gravă, erau și persoane încarcerate. (...) Un bilanț final o să îl avem când se termină intervenția", a spus Arafat.

El a precizat că, până în acest moment, intervenția a decurs normal.

"Sunt trimise echipe suplimentare în continuare la fața locului, (...) de la Călărași, de la Ialomița și de la București. (...) Este o situație de normalitate. (...) Din păcate, intervenția a fost îngreunată din cauza condițiilor meteo și ceață, deci nu puteau să meargă cu viteza care ar fi putut să meargă ambulanțele și mașinile de pompieri într-o situație de vreme normală. (...) Numărul echipelor va tot crește până la momentul în care intervenția este finalizată", a mai afirmat Raed Arafat.

UPDATE ORA 10.29 Infotrafic: Circulație deviată de la km 64 al autostrăzii A2, în urma accidentului în lanț

Centrul Infotrafic al Poliției Române informează că, pe autostrada A2 București — Constanța, traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67.

Circulația este deviată de la km 64 al autostrăzii A2, pe DN3A Lehliu Gară — Drajna.

Pe celălalt sens de mers (Constanța — București) circulația nu este afectată, precizează sursa citată.

UPDATE ORA 10.26 Constanța: Trei ambulanțe SMURD au fost trimise la intervenție pentru accidentul de pe A2

ISU Dobrogea a fost solicitat să trimită trei unități mobile de intervenție pentru resuscitare și transportul victimelor accidentului de pe A2, din zona localității Lehliu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Paula Anghel, a anunțat că au fost mobilizate forțe de la Medgidia și Cernavodă, fiind trimise în sprijin, pentru eventuale intervenții la accidentul rutier de pe A2, două ambulanțe SMURD (categoria B2) și un ATPVM (Autovehicul de Transport Pentru Victime Multiple).

"Până în prezent nu am fost notificați că victime ale accidentului vor fi trimise către Constanța", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

UPDATE ORA 10.05 ISU Călărași: 4 morți și peste 30 de răniți în accidentul de pe A2; cel puțin 20 de autovehicule implicate

Purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost activat planul roșu de intervenție, la fața locului intervenind echipaje de pompieri, SMURD, ambulanțe SAJ din trei județe — București, Călărași și Constanța.

"Este vorba despre un accident în lanț în care sunt implicate cel puțin 20 de autovehicule. Au fost 9 persoane încarcerate, acum au fost descarcerate de către echipele de intervenție. Avem confirmat până acum, din păcate, un număr de 4 persoane decedate. Colegii îmi spun că numărul răniților este de peste 30 de persoane, se intervine pentru salvarea lor la fața locului, în acest moment nu vă pot preciza spre ce spitale de urgență sunt direcționați", a declarat reprezentantul ISU Călărași, pentru AGERPRES.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs la ora 8,37, pe fondul condițiilor meteo de ceață intensă, iar inclusiv la această oră în zonă vizibilitatea este redusă din cauza ceței.

Totodată, IGSU informează că la fața locului a fost transmis spitalul mobil, numărul exact de victime fiind de 32. Din cauza ceței, nu pot interveni elicopterele SMURD. De asemenea, au fost prealertate toate spitalele de urgență din București.

IGSU precizează că în accident au fost implicate 20 de autovehicule, printre care și 2 microbuze.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt la ISU București, a declarat că victimele au fost direcționate către toate spitalele de urgență din București.

ORA 9.35 Călărași: Accident pe A2, la Lehliu; traficul blocat pe sensul de mers spre Constanța

Un accident grav s-a produs în această dimineață, în jurul orei 9,00, pe autostrada A2, în județul Călărași, în apropiere de Lehliu, la kilometrul 67, traficul rutier fiind întrerupt la această oră pe sensul de mers spre Constanța, potrivit Centrului Infotrafic din cadrul IGPR.

Potrivit Digi24, reprezentanții ISU Călărași au activat planul roșu de intervenție având în vedere că în accident au fost implicate mai multe autovehicule. Primele informații arată că în urma evenimentului rutier s-au înregistrat doi morți și în jur de 20 de răniți, mai arată sursa citată.

La fața locului intervin ambulanțe SMURD și pompieri din județul Călărași și municipiul București.

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile agenților prezenți la fața locului.

Totodată, li se recomandă celor care încheie coloanele de autovehicule care se formează în zona producerii accidentului să pună în funcțiune luminile de avarie pentru a-i atenționa pe cei ce vin din spate să încetinească în timp util.

AGERPRES / (AS — autori: Mihaela Tudorache, Mădălina Cerban, editori: Marius Frățilă, Andreea Rotaru, editori online: Adrian Dădârlat, Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...