LIVE UPDATE EURO 2016: România, învinsă de Albania cu 1-0, părăsește competiția GALERIE FOTO

LIVE UPDATE EURO 2016: România, învinsă de Albania cu 1-0, părăsește competiția GALERIE FOTO

UPDATE ORA 23.53 Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 și părăsește competiția.

Imagini de pe Stade de Lyon pe AGERPRES FOTO

România a făcut cel mai slab meci al său la EURO 2016 și a pierdut după 68 de ani în fața Albaniei, prin golul marcat de Armando Sadiku (43).

Meciul cu numărul 100 pentru Iordănescu pe banca tehnică a naționalei României a fost unul cu ghinion, având în vedere contraperformanța înregistrată.

România a avut o posesie mai bună din startul meciului, pe care albanezii l-au abordat cu multă agresivitate. Stanciu a trimis peste poartă din marginea careului (3), apoi șutul lui Hoban a fost reținut în doi timpi de Berisha (6). O bună ocazie de gol a avut și Bogdan Stancu (8), al cărui voleu de la 16 metri a fost respins de Berisha. Alibec și-a încercat și el șansa de la distanță, cu un șut cu boltă, dar balonul a trecut peste bară (14).

Tricolorii au cedat ritmul ușor-ușor, iar Albania nu s-a lăsat invitată: Memushaj (35) a pătruns în careu și a tras la colțul scurt, dar Tătărușanu a acordat corner. La faza imediat următoare, Basha (36) a reluat mult pe lângă din careu.

După ce suporterii români de le Stade de Lyon i-au scandat numele lui Sânmărtean, având în vedere pana de inspirație a mijlocașilor tricolori, Albania a deschis scorul (43), Armando Sadiku marcând un gol istoric, primul pentru echipa Albaniei la un turneu final: Memushaj a centrat de pe partea dreaptă, Chiricheș a fost depășit de balon, Tătărușanu a ieșit neinspirat, iar Sadiku a marcat cu capul la colțul lung.

România nu a reușit să aibă prea multă claritate în acțiuni nici după pauză, în fața incomodei echipe a Albaniei, și în plus l-a pierdut și Denis Alibec, accidentat.

Tricolorii au avut inițiativa și au căutat egalarea, dar tot albanezii au fost aproape de gol, prin Memushaj, al cărui șut din afara careului a fost reținut cu emoții de Tătărușanu (63).

România a forțat, dar șutul lui Torje (69) a trecut pe lângă poartă, pentru ca apoi Andone (76) să ia la țintă bara transversală.

Finalul a fost haotic, cu tricolorii nereușind să se regăsească și cu albanezii acționând pe contre, tot mai aproape de un rezultat istoric.

În fața unui stadion pe trei sferturi plin de albanezi, dar și cu o inimos grup românesc, România a făcut un meci modest și a încheiat pe locul 4 în Grupa A, după Franța, Elveția și Albania. Dacă tricolorii vin acasă, albanezii păstrează șanse de calificare în optimile de finală, de pe locul al treilea.

Singura circumstanță atenuantă a acestui eșec al României este faptul că tricolorii nu au putut conta în acest meci decisiv pe două piese de bază, Răzvan Raț și Mihai Pintilii, ambii accidentați.

România — Albania 0-1 (0-1)

A marcat: Armando Sadiku (43).

Lyon, Stade de Lyon: 49.752 spectatori
EURO 2016 — Grupa A

Au evoluat echipele:

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 21. Dragoș Grigore, 2. Alexandru Mățel — 18. Andrei Prepeliță (17. Lucian Sânmărtean, 46), 5. Ovidiu Hoban — 20. Adrian Popa (14. Florin Andone, 68), 10. Nicolae Stanciu, 19. Bogdan Stancu — 9. Denis Alibec (11. Gabriel Torje, 57). Selecționer: Anghel Iordănescu.

Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung jr — 3. Răzvan Raț, 4. Cosmin Moți, 15. Valerică Găman, 16. Steliano Filip, 7. Alexandru Chipciu, 8. Mihai Pintilii, 13. Claudiu Keșeru.

Albania: 1. Etrit Berisha — 4. Elseid Hysaj, 18. Arlind Ajeti, 15. Mergim Mavraj, 7. Ansi Agolli (căpitan) — 2. Andi Lila, 22. Amir Abrashi, 8. Migjen Basha (5. Lorik Cana, 83), 9. Ledian Memushaj, 3. Ermir Lenjani (21. Odise Roshi, 77) — 10. Armando Sadiku (19. Bekim Balaj, 59). Selecționer: Gianni De Biasi.

Rezerve neutilizate: 12. Orges Shehi, 23. Alban Hoxha — 17. Naser Aliji, 6. Frederik Veseli, 20. Ergys Kace, 11. Shkelzen Gashi, 16. Sokol Cikalleshi, 14. Taulant Xhaka.

Arbitru: Pavel Kralovec (Cehia); arbitri asistenți: Roman Slysko (Slovacia), Tomas Mokrusch (Cehia); arbitri asistenți adiționali: Petr Ardeleanu și Michal Patak (ambii din Cehia); arbitru de rezervă: Tasos Sidiropoulos (Grecia)

Delegat UEFA: Martin Sturkenboom (Olanda), observator UEFA pentru arbitri: Herbert Fandel (Germania)

Cartonașe galbene: Basha (6), Mățel (53), Săpunaru (85), Memushaj (85), Torje (90+3), Hysaj (90+4).

UPDATE ORA 01.32 Anghel Iordănescu — Las opinia publică să mă judece

Selecționerul naționalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, duminică seara, la Lyon, după eșecul cu Albania (0-1) și eliminarea de la EURO 2016, că lasă opinia publică să îl judece pentru contraperformanța sa. Citește știrea

UPDATE ORA 01.27 Torje — E rușinos rezultatul din meciul cu Albania și tot ce am făcut la EURO 2016

Fotbalistul primei reprezentative Gabriel Torje a declarat duminică seara că "este rușinos" eșecul echipei naționale a României în fața Albaniei, la fel ca și întreaga evoluție a acesteia la EURO 2016. Citește știrea

UPDATE ORA 01.16 Dragoș Grigore — Nu ne-am ridicat la nivelul așteptat, suntem responsabili de greșelile făcute

Fotbalistul Dragoș Grigore a declarat duminică seara, după înfrângerea României în fața Albaniei (scor 1-0), că jucătorii echipei naționale nu s-au ridicat la nivelul așteptat și că toți trebuie să își asume greșelile făcute la EURO 2016. Citește știrea

UPDATE ORA 01.13 Explozie de fericire la Tirana, după victoria istorică a Albaniei

Mii de albanezi de toate vârstele au izbucnit de fericire în noaptea de duminică la Tirana, după victoria selecționatei lor în fața României (1-0), în grupa A a EURO 2016, prima într-o competiție internațională, relatează AFP. Citește știrea

UPDATE ORA 00.50 "Sfârșit trist pentru legendarul Anghel Iordănescu" (AFP)

Sfârșit trist pentru legendarul Anghel Iordănescu", scrie Agenția France-Presse, după ce naționala de fotbal a României a fost învinsă duminică de cea a Albaniei (0-1) în ultimul său meci din Grupa A a EURO 2016, rezultat în urma căruia "tricolorii" au încheiat pe ultimul loc, cu un singur punct. Citește știrea

UPDATE ORA 00.45 Stanciu — E o seară neagră, am jucat slab și nu meritam să ne calificăm

Fotbalistul Nicolae Stanciu a declarat duminică seara, după meciul pierdut cu scorul de 0-1 în fața Albaniei, că echipa națională a României a jucat foarte slab și nu merita să se califice în optimile de finală ale EURO 2016. Citește știrea

UPDATE ORA 00.32 Săpunaru — Ne-am dezamăgit pe noi, familiile și pe toți românii care ne-au fost alături

Fotbalistul echipei naționale Cristian Săpunaru a declarat duminică seara că jucătorii României s-au dezamăgit pe ei, familiile lor și pe toți românii în meciul pierdut cu Albania (scor 0-1), care a dus la eliminarea de la EURO 2016. Citește știrea

UPDATE ORA 22.47 România — Albania 0-1, la pauză

Naționala de fotbal a României este condusă de formația Albaniei cu scorul de 1-0 la pauza meciului care are loc pe Stade de Lyon, în Grupa A de la EURO 2016.

Armando Sadiku a marcat primul gol al Albaniei la un turneu final, în min. 43, după o eroare comisă de Vlad Chiricheș și Ciprian Tătărușanu.

UPDATE ORA 21.20 România — Albania, echipele de start

Selecționerul naționalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, nu folosește în echipa de start niciunul dintre cei trei jucători cu probleme medicale, Raț, Filip și Pintilii, duminică seara, pe Stade de Lyon, în meciul cu Albania, din Grupa A de la EURO 2016.

Alexandru Mățel, debutant la EURO 2016, va juca fundaș stânga, un post neobișnuit pentru el, Prepeliță și Hoban vor fi mijlocașii la închidere, Adrian Popa va evolua în banda dreaptă în locul lui Gabriel Torje, ceilalți mijlocași cu sarcini ofensive fiind Nicolae Stanciu și Bogdan Stanciu, în timp ce Denis Alibec a fost titularizat în atac, după ce în meciurile anterioare au fost titularizați Andone și Keșeru.

Iordănescu a făcut cinci modificări față de ultimul joc, cel cu Elveția, noutățile fiind Mățel, Hoban, Popa, Stanciu și Alibec.

În echipa Albaniei a survenit doar o modificare față de meciul cu Franța, Basha a fost titularizat la mijloc, în locul lui Kukeli (suspendat), în timp ce emblematicul Lorik Cana, revenit după suspendare (cartonaș roșu cu Elveția), se află doar pe banca de rezerve.

Echipele de start:

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 21. Dragoș Grigore, 2. Alexandru Mățel — 18. Andrei Prepeliță, 5. Ovidiu Hoban — 20. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu, 19. Bogdan Stancu — 9. Denis Alibec. Selecționer: Anghel Iordănescu.

Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung jr — 3. Răzvan Raț, 4. Cosmin Moți, 15. Valerică Găman, 16. Steliano Filip, 7. Alexandru Chipciu, 8. Mihai Pintilii, 11. Gabriel Torje, 17. Lucian Sânmărtean, 13. Claudiu Keșeru, 14. Florin Andone.

Albania: 1. Etrit Berisha — 4. Elseid Hysaj, 18. Arlind Ajeti, 15. Mergim Mavraj, 7. Ansi Agolli (căpitan) — 2. Andi Lila, 22. Amir Abrashi, 8. Migjen Basha, 9. Ledian Memushaj, 3. Ermir Lenjani — 10. Armando Sadiku. Selecționer: Gianni De Biasi.

Rezerve: 12. Orges Shehi, 23. Alban Hoxha — 5. Lorik Cana, 17. Naser Aliji, 6. Frederik Veseli, 20. Ergys Kace, 21. Odise Roshi, 11. Shkelzen Gashi, 16. Sokol Cikalleshi, 19. Bekim Balaj, 14. Taulant Xhaka.

Arbitru: Pavel Kralovec (Cehia); arbitri asistenți: Roman Slysko (Slovacia), Tomas Mokrusch (Cehia); arbitri asistenți adiționali: Petr Ardeleanu și Michal Patak (ambii din Cehia); arbitru de rezervă: Tasos Sidiropoulos (Grecia)

Delegat UEFA: Martin Sturkenboom (Olanda), observator UEFA pentru arbitri: Herbert Fandel (Germania)

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...