LIVE UPDATE VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID în România a început

LIVE UPDATE VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID în România a început

Campania de vaccinare anti-COVID a demarat duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus. Prima persoană din România care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, Mihaela Anghel, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

* UPDATE ORA 10,45 Vlad Voiculescu, după începerea campaniei de vaccinare: Momentul este unul de speranţă; trebuie să fim în continuare precauţi

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică, după începerea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, că acest moment este unul "de speranţă", însă a atras atenţia că trebuie să fim în continuare precauţi în următoarele şase luni.

Vlad Voiculescu a asistat duminică la vaccinarea primei persoane din România, Mihaela Anghel, o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş din Capitală.

* UPDATE ORA 10,37 Dolj: Cinci medici de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova au fost vaccinaţi

Cinci medici de la Spitalul de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'' din Craiova au fost vaccinaţi, duminică, trei dintre ei fiind şefi de secţie.

Dr. Dragoş Nicolosu, responsabilul activităţii de vaccinare din cadrul spitalului, a declarat pentru AGERPRES că, până la sfârşitul anului, la Craiova vor fi vaccinate 90 de persoane, toate fiind angajate în cadrul spitalului, atât personal medical, cât şi personal tehnic şi administrativ.

* UPDATE ORA 10,21 VIDEO Prima persoană vaccinată: A fost cea mai mare emoţie; am fost privilegiată pentru că am fost aleasă

Mihaela Anghel, asistentă la Institutul Matei Balş din Capitală, a declarat că este emoţionată şi se simte privilegiată să fie prima persoană din România aleasă pentru a fi vaccinată împotriva noului coronavirus.

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO



"Cred că a fost cea mai mare emoţie. Am fost foarte privilegiată pentru că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din ţară (...) Nu am ştiut cum să reacţionez, nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă. Pur şi simplu am spus 'da' şi am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc", a afirmat asistenta după ce a primit doza de vaccin.

* UPDATE ORA 09,59 Cîţu: Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România - moment de referinţă în lupta împotriva virusului

Premierul Florin Cîţu consideră că momentul vaccinării primei persoane împotriva COVID-19 în România este unul ''istoric'', ''de referinţă'' pentru România în lupta împotriva noului coronavirus.

* UPDATE ORA 09,17 VIDEO UPDATE Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID - o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş

Prima persoană din România care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.


Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Ea a primit prima doză de vaccin, duminică, la ora 9,00, în aplauzele cadrelor medicale de la Institutul Matei Balş din Capitală.

* UPDATE ORA 9,00 Constanţa: Aproximativ 60 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase se vaccinează în prima zi a campaniei de imunizare împotriva COVID-19

Aproximativ 60 de cadre medicale se vor vaccina împotriva COVID-19, duminică, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa, a declarat coordonatorul acţiunii ce se derulează la centrul de vaccinare organizat la respectiva unitate sanitară, dr. Florin Rugină.

Medicul a spus că el va fi prima persoană din Constanţa care se va vaccina împotriva noului coronavirus.

* UPDATE ORA 08,52 Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID este o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş

Prima persoană din România care va fi vaccinată împotriva COVID - 19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.

Evenimentul va avea loc duminică, la ora 9,00, la centrul de vaccinare amenajat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

* ORA 06,30 Începe campania de vaccinare anti-COVID în România

Campania de vaccinare anti-COVID demarează duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.


Acestea sunt:
* Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" Bucureşti
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Dr. Victor Babeş" Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi
* Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr. Nicolae Ruşdea" Baia Mare
* Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital - secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Foto: (c) CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...