LIVE VIDEO Dragnea provoacă haos la Curtea Supremă! Sute de dubioși și jandarmi la fața locului

LIVE VIDEO Dragnea provoacă haos la Curtea Supremă! Sute de dubioși și jandarmi la fața locului

 Dragnea provoacă haos la Curtea Supremă! Sute de dubioși și jandarmi la fața locului.

Ora 12.50: La sediul Curții Supreme au apărut circa zece protestatari anti-PSD. Unul dintre ei îl apostrofează pe Adrian Severin

Ora 12.10: S-a reluat ședința de judecată cu procesul lui Dan Șova, fostul ministru al Trasporturilor din guvernul Ponta. Nu e clar la ce oră va începe procesul lui Liviu Dragnea

Ora 12.05: Mulțimea de susținători ai lui Liviu Dragnea s-a împuținat considerabil, au mai rămas doar câteva zeci de oameni pe trotuarele de lângă Înalta Curte

Ora 11.49: Costinel Alecsandrescu, organizatorul suporterilor lui Liviu Dragnea, a primit un avertisment de la jandarmi pentru organizarea unei manifestații neautorizate, după cum a declarat acesta

Ora 11.40: Ședința de judecată a fost suspendată până la ora 12.15. Instanța mai are de judecat câteva recursuri în interesul legii

11:13 - Multi dintre cei 300 de sustinatori sunt veniti din Teleorman.

"Am venit sa-l sustinem pe dl Dragnea. Nu se stie daca este in pericol deocamdata, dar speram sa fie bine. Il sustinem sufleteste. Sunt alaturi de dansul pentru ca e de la mine din judet", a declarat, pentru Epoch Times Romania, unul dintre sustinatori.

Barbatul a adaugat ca este lacatus-mecanic si este in concediu, astfel ca a putut sa vina sa-si arate sustinerea pentru seful PSD.

Si alti sustinatori din jurul sau au declarat ca sunt tot din Teleorman veniti.

11:08 - A crescut si numarul protestatarilor si, odata cu ei si "vigilenta" jandarmilor. Protestatarii au afisat un banner mare cu mesajul "Insist pentru statul de drept", moment in care jandarmii au venit sa il ceara sa il stranga, motivand ca afisarea oricarui banner ar fi "instigare la violenta".

"Decizia Inaltei Curti spune ca nu mai exista protest spontan", le-a spus jandarmul protestatarilor, nefiind clar daca cei aproximativ 300 de sustinatori ai lui Dragnea ar avea autorizatie pentru manifestatia lor.

Dupa cateva momente tensionate, protestatarii au acceptat sa stranga bannerul, dupa ce jandarmii le-au cerut acelasi lucru si sustinatorilor lui Dragnea.

Ora 11.08: Procesul lui Liviu Dragnea va începe mai târziu decât ora stabilită, 11.00, deoarce completul de judecatori a preluat un proces al lui Vadim Benyatov, cetățeanul bulgar condamnat deja definitiv într-un alt dosar, al privatizărilor strategice

 10:47 - E asteptat sa ajunga si Liviu Dragnea, insa surse politice au declarat pentru Ziare.com ca seful PSD le-ar fi zis colegilor de partid ca nu se va prezenta la termen. Dragnea trebuie azi sa sustina ultimul cuvant, insa judecata continua si daca nu se prezinta la ICCJ.

Urmărește LIVE pe Comisarul.ro evenimentele zilei de la procesul lui Liviu Dragnea de la Curtea Supremă:

Ora 10.36: La Înalta Curte au ajuns ambii avocați ai lui Liviu Dragnea. Intrebata dacă vine Liviu Dragnea la termenul de azi, avocata Flavia Teodosiu a spus că nu știe. La fel a răspuns și la întrebarea dacă va cere o amânare pentru a aștepta decizia CCR

Ora 10.24: La Înalta Curte a venit și Adrian Severin, întâmpinat cu aplauze de susținătorii PSD

Ora 10.23: Costinel Alecsandrescu le-a spus reporterilor că printre susținătorii lui Dragnea sunt ”pensionari și elevi care învață după-amiază”.

Ora 10.10: Cel care îi organizează pe susținătorii lui Liviu Dragnea este Costinel Alecsandrescu, fost director al ansamblului folcloric „Doina Oltului” din Slatina, achitat anul trecut în primă instanță într-un dosar de corupție.

Ora 10.07: Jandarmii i-au somat pe susținători să nu mai strige PSD, PSD!, pentru că s-ar încadra la protest și ar avea nevoie de autorizație

Ora 10.02: Circa 200 de suporteri ai lui Liviu Dragnea la Înalta Curte, unde deocamdată nu au venit mai mult de cinci protestatari anti-PSD

Ora 9.15: Suporterii lui Dragnea afișează pancarte scrise cu aceleași fonturi și aceleași mesaje ca la termenul din 15 aprilie:

România, nu îți mai devora patrioții
Dragnea în libertatea, opriți fosta securitate
Nu-l mai vânați pe Dragnea
Și eu sunt Dragnea

Ora 8.46: Zeci de jandarmi la fața locului, susținătorii lui Dragnea continuă să vină la sediul Curții Supreme

Înalta Curte are programat de la ora 11 un nou termen în apelul făcut de Liviu Dragnea la decizia de condamnare în dosarul angajărilor fictive. Pe trotuarele din fața sediului Curții Supreme s-au stârns încă de la ora 8.00 peste 150 de susținători ai lui Dragnea, iar jandarmii au montat garduri de protecție.

Context:

Pe 15 aprilie, completul de 5 judecători din dosarul lui Liviu Dragnea a stabilit un nou termen pentru 20 mai după ce procurorul DNA de ședință, Raluca Mirică, a cerut sesizarea CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților apărării timp să își pregătească strategia de apărare.

DNA a ridicat două excepții de neconstituționalitate, una pentru Articolul 174 din Codul Penal și a doua pe art 29 din legea 78/2000, articolul privind completurile specializate pe corupție.

În timpul termenului din 15 aprilie, și avocații inculpaților au cerut amânarea pentru a aștepta decizia CCR pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători.

De notat că la 1 iunie Luciana Mera, judecătoare care face parte din complet, se pensionează, ceea ce ar putea duce la o reluare a procesului de la început, în funcție de decizia completului.

În timpul audierii din 15 aprilie, Liviu Dragnea s-a declarat din nou nevinovat și a susținut că acesta este ”un dosar politic”.

Două zile mai târziu, pe 17 aprilie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a explicat că procurorul de ședință din dosarul lui Dragnea a invocat două excepții de neconstituționalitate, care în final au dus la amânarea cu mai bine de o lună a procesului, din necesitatea de a se adapta la pozițiile inculpaților, dar a precizat că, de regulă, invocarea uneia sau mai multor excepții de neconstituționalitate nu reprezintă motiv de amânare a unui proces.

 
 
 






Costinel Alecsandrescu


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…