LIVE VIDEO Inaugurarea lui Biden la Casa Albă. Biden și Harris vor depune jurământul în fața lui Obama, Bush și Clinton

LIVE VIDEO Inaugurarea lui Biden la Casa Albă. Biden și Harris vor depune jurământul în fața lui Obama, Bush și Clinton

Președintele ales al SUA, Joe Biden, și viitoarea vicepreședintă Kamala Harris au ajuns miercuri la Capitoliu, unde vor depune jurământul în fața foștilor președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, dar în absența lui Donald Trump, relatează AFP.




Cele mai importante momente, LIVETEXT:

18.54: Biden: Aceasta este ziua Americii, aceasta este ziua democrației. O zi a speranței. Sărbătorim victoria nu a unui candidat. Am învățat că democrația este prețioasă, fragilă, democrația a învins. Acum câteva zile, violența a zguduit fundațiile SUA.

18.49: Biden depune jurământul în fața președintelui Curții Supreme, John Roberts.

18.48: Jennifer Lopez, invitata Kamalei Harris, a cântat ”This land is your land”: ”Libertate și dreptate pentru toată lumea”

18.43: Kamala Harris depune jurământul în funcția de vicepreședinte în fața judecătoarei Curții Supreme Sonia Sotomayor, prima femeie de culoare de la Curtea Supremă.

18.40: Joe Biden, pe Twitter: Azi, începem o nouă zi

18.35: Lady Gaga intonează imnul național

18.25: Ceremonia de învestire a început. Kamala Harris este așteptată să depună jurământul la 18.45, iar Joe Biden la ora 19.00

18.05: Vicepreședintele Mike Pence și a doua doamnă Karen Pence au ajuns la Capitoliu pentru inagurarea lui Joe Biden.



17.59 Fostul președinte republican George W. Bush a ajuns la rândul său la ceremonia de inaugurare. Acesta este însoțit de fosta prima doamnă Laura Bush.



Democratul va fi învestit al 46-lea președinte al Statelor Unite într-o ceremonie fără precedent marcată de pandemie și de asaltul violent de la Capitol Hill din 6 ianuarie de către susținătorii miliardarului republican. Vicepreședintele republican, Mike Pence, va fi și el prezent, dar nu și Donald Trump, o premieră 150 de ani din istoria americană.
Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a sosit însoțit de soția sa, Jill Biden, în vârstă de 69 de ani. Cuplul a urcat treptele Capitolului împreună cu Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, și soțul ei Doug Emhoff, în vârstă de 56 de ani.
Președintele ales și Kamala Harris vor depune jurământul în fața câtorva oaspeți, dar în absența sutelor de mii de americani care se adună în mod tradițional în vasta piață a „Mall-ului Național” la fiecare patru ani, pentru inaugurarea Președintelui.
În locul lor, aproape 190.000 de steaguri au fost puse pentru a reprezenta acest public absent într-un Washington baricadat și păzit de membrii Gărzii Naționale, la două săptămâni după violența din Capitol, care a lăsat cinci morți.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa