LIVE Ziua DECIZIILOR. Agitație mare în PSD! Serviciile au învins! Mihai Tudose, singurul care acceptă nominalizarea PSD!

LIVE Ziua DECIZIILOR. Agitație mare în PSD! Serviciile au învins! Mihai Tudose, singurul care acceptă nominalizarea PSD!

Serviciile au învins! Mihai Tudose, singurul care acceptă nominalizarea PSD!Agitație mare în PSD! PNL nu va propune un premier la consultări! Fifor și Țuțuianu par cele două variante asupra cărora se va vota în CEx... Incredibil, nu? Preşedintele Klaus Iohannis a convocat luni, începând cu ora 15:00, toate partidele parlamentare la consultări în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru. Singurele formaţiuni politice care ar putea propune o persoană pentru şefia Guvernului sunt PSD şi PNL, dar, în timp ce social-democraţii sunt aproape siguri că vor primi din nou guvernarea de la preşedintele Iohannis, liberalii urmează să hotărască într-o şedinţă care începe la ora 12:00 dacă vor merge sau nu la Cotroceni cu o propunere de premier.

Live cu principalele evenimente:

11.51 Serviciile au învins! Mihai Tudose, singurul care acceptă nominalizarea PSD! 

 În urma discuțiilor din Comitetul Executiv, Mihai Tudose este singurul care a acceptat nominalizarea, restul colegilor nedorind să-și asume funcția de premier.

Aceasta este prima opțiune a PSD. Pe măsură ce evoluează discuțiile în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD vă vom ține la curent.

11.49 Mihai Fifor a declarat la începutul ședinței CEx, în urmă cu câteva minute, că refuză nominalizarea partidului pentru funcția de premier!

11.32 Crătițăreasa a fost scoasă din sală! Toți cei care n-au drept de vot în CEx au fost scoși din sală.

11.22 Fifor și Țuțuianu par cele două variante asupra cărora se va vota în CEx... Incredibil, nu?

11.00 PNL nu va propune un premier la consultări!

10.54  Surse: Toți au tăbărât pe Fifor să accepte mandatul. Ceilalți refuză!

10.50 Viorica Dancila, aflata pe lista posibililor premieri PSD, da de inteles ca nu va fi propusa: Am si luat biletul de Bruxelles
Europarlamentarul Viorica Dancila, unul dintre numele vehiculate pentru a fi propus pentru functia de premier, a declarat, luni, inainte de inceperea sedintei Comitetului Executiv National al PSD, ca va pleca la Bruxelles dupa CEX.

“Am si luat biletul de Bruxelles”, a spus Viorica Dancila, care a subliniat ca sedinta Comitetului Executiv National, unde se va decide propunerea de premier cu care social-democratii vor merge la consultarile de la Palatul Cotroceni, “nu va fi o sedinta tensionata”.

10.47 Liviu Dragnea: 5-6 variante pentru postul de premier, se degajeaza o solutie pe care o voi propune in Comitetul Executiv.

Liviu Dragnea a declarat luni dimineata ca "am avut ieri si zilele trecute discutii cu toti presedintii de organizatii, parlamentari si colegi din tara. Au reiesit 5-6 variante pentru postul de premier. Am discutat cu fiecare dintre ei si se degajeaza o solutie pe care o voi propune in CEX". Dragnea a mai spus ca ministrul de Interne Carmen Dan "a fost una dintre propuneri, de aceea am chemat-o la CEX".

"Am avut ieri si zilele trecute discutii cu toti presedintii de organizatii, cu exceptia a doi dintre ei plecati din tara, cu parlamentari si colegi din tara. Au reiesit 5-6 variante pentru postul de premier. Am discutat cu fiecare dintre ei si se degajeaza o solutie pe care o voi propune in CEX", a mai spus Dragnea.

Intrebat ce va face PSD daca Iohannis va respinge prima propunere a partidului, Dragnea a declarat: "Teoretic ar trebui sa o accepte. Mi s-a parut ca presedintele a avut o pozitie corecta. Cred ca vrea stabilitate ca si noi".

10.31 Dragnea confirmă că aia de la Teleorman, crătițăreasa, a fost una dintre propuneri

10.30 Fiola, întrebată de Antena 3 cu cine va vota a răspuns că nu știe.

10.25 Dragnea, întrebat de două ori dacă a vorbit duminică la telefon cu președintele, a evitat răspunsul spunând „Vedem după CEx.”

10.22 Astăzi erau anunțate noi runde de audieri în cadrul comisiei parlamentare de anchetă, însă ședința a fost amânată, anunță Antena3. Membrii comisiei au primit un SMS prin care s-a anunțat amânarea.

10.16 Antena 3 este deja la ușa unde se va desfășura ședința PSD. Și-l atacă fără menajamente pe așa-zisul candidat unic al PSD, Mihai Tudose. Dragnea a fost în birou la Fifor.

Programul intrarii la consultari, anuntat de Administratia Prezidentiala, este urmatorul: ora 15:00 - reprezentantii PSD si ALDE, ora 16:00 - PNL, ora 17:00 - USR, ora 17:30 - PMP, ora 18:00 - UDMR, ora 18:30 - grupul parlamentar al minoritatilor nationale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…