LIVETEXT Doi români răniți ușor în atentatul din Franța. Ultimul bilanț: 84 de morți, 18 răniți grav

LIVETEXT Doi români răniți ușor în atentatul din Franța. Ultimul bilanț: 84 de morți, 18 răniți grav

O noua zi a terorii in ​Franta dupa ce un sofer de origine tunisiana a intrat cu camionul in multimea adunata de Ziua Frantei in centrul orasului Nisa si a ucis 84 de oameni, printre care si copii. Potrivit ultimului bilant citat de Le Monde, alte 18 persoane sunt ranite grav.

Urmariti LIVETEXT evenimentele zilei

11.37: Manuel Valls: Suntem in razboi cu teroristii, dar Franta nu cedeaza.

11.35: Trei zile de doliu national in Franta.

11.32: Premierul Manuel Valls: Autoritatile franceze au deschis o ancheta pentru terorism.

11.30: Politia franceza face, la aceasta ora, perchezitii la locuinta soferului camionului. (RTBF.be)

11.24: Ambasada Frantei la Bucuresti: Masuri de securitate consolidate in jurul tuturor institutiilor oficiale franceze in Romania, drapelele in berna

10.48: Camionul a fost inchiriat in urma cu doua zile (Le Figaro)

10.42: Vaticanul condamna "in mod absolut" atentatul de la Nisa: "Condamnam orice act de nebunie mortala, ura, terorism si orice atac impotriva pacii".

10.20: Cei doi romani raniti in atentat sunt un cuplu. Ei au rani usoare, iar starea lor nu este grava.

10.07: Klaus Iohannis: "Asigur poporul francez de solidaritatea Romaniei. Cei doi romani raniti primesc toata ingrijirea de care au nevoie. Acest flagel terorist nu va reusi sa dezbine Europa, nu vom inceta sa credem in valorile libertatii si ale democratiei."

10.00: Ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, si-a scurtat sejurul in Mongolia, unde urma sa participe la summit-ul Europa-Asia, dupa atentatul de la Nisa. (AFP) La summit-ul Europa-Asia, Romania este reprezentata de premierul Dacian Ciolos.

9.50: Clotilde Armand: "Teroristii islamisti au profitat de spiritul european de toleranta si de respectul nostru pentru drepturile omului pentru a ne face rau. Sustin deportarea tuturor celor care se fac responsabili de difuzarea propagandei teroriste islamice si sunt condamnati de instantele europene. Moscheile cu clerici radicali islamisti ar trebui inchise."

9.38: 10 copii morti printre victimele atacului, anunta autoritatile locale din Nisa (BFMTv).

9.33: Un martor al atacului sustine ca pe promenada din Nisa nu a existat niciun dispozitiv de securitate inaintea atacului. (ITV News)

9.30: Newt Gingrich, lider Republican american, fost candidat la presedintie: E vina elitelor occidentale carora le lipseste curajul sa faca ce e corect, ce e necesar. Trebuie regandite regulile, altfel vom pierde razboiul cu teroristii (Twitter)

9.27: Reprezentanti ai Consulatului roman de la Marsilia, aflati la Nisa, s-au deplasat la spitalele unde sunt internati ranitii si au stabilit legatura cu rudele celor doi romani raniti in atac, care sunt spitalizati. Rudele primesc asistenta consulara de specialitate.

9.25: Martor al atacului: Am vazut corpuri de oameni zburand ca popicele. (Le Monde)

9.23: Atentatorul ar fi strigat Allah akbar! cand a coborat din camion (The Telegraph)

9.17: Angela Merkel: Germania este de partea Frantei in lupta impotriva terorismului. (AFP)

9.08: Un roman in varsta de 24 de ani aflat joi seara pe promenada din Nisa unde se sarbatorea Ziua Nationala a Frantei a scapat nevatamat din atentat. (Mediafax)

Ora 9.04: Barack Obama condamna "oribilul atac terorist" impotriva "celui mai vechi aliat al americanilor".

Ora 9.02: Rudele disperate apeleaza la retelele de socializare in speranta de a-i gasi pe cei dragi, despre care nu mai au vesti dupa atacul de la Nisa.

9.01: Toate evenimentele culturale din Nisa, printre care un concert al Rihannei si un festival de jazz, au fost anulate

8.58: Martor francez pentru Le Monde: Cadavrele picau ca popicele in fata camionului

8.57: Atentatul nu a fost inca revendicat

8:55: Soferul camionului a tras de cateva ori cu un pistol inainte de a fi impuscat de politisti. In camion s-au gasit o grenada nefunctionala si alte cateva arme.(AFP)

8.48: Klaus Iohannis pe Facebook: Condamn ferm atacul infiorator care a avut loc azi noapte la Nisa, de Ziua Nationala a Frantei. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa 

8.46: Detalii despre oribilul atac relatate de martori oculari pentru presa franceza: soferul ucigas a condus direct prin multime ucigand oameni pe o distanta de 2 km din totalul de 5 ai promenadei unde se sarbatorea Ziua Frantei

8.44: Noi informatii de la MAE despre cei doi romani raniti in atentat: O echipa consulara este deja la Nisa, cei doi romani raniti sunt spitalizati. MAE a pus la dispoziția cetățenilor români contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040

8.33: John Kerry: Un atentat oribil

8.31: Lazar Comanescu, min. Externe: Nici un roman mort, doi raniti

VIDEO Momentul când camionul intră în mulțime:


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”