LIVETEXT Deturnarea avionului Egypt Air, o TELENOVELĂ de DRAGOSTE! Pasagerii au fost eliberați

LIVETEXT Deturnarea avionului Egypt Air, o TELENOVELĂ de DRAGOSTE! Pasagerii au fost eliberați

Un avion al companiei Egypt Air cu 62 de persoane la bord - pasageri si membri ai echipajului - a fost deturnat pe un aeroport din Cipru, anunta AFP. La bordul avionului s-ar afla un barbat inarmat. Informatia despre deturnarea avionului a fost confirmata de Twitter de fostul comisar european Androulla Vassiliou. Avionul apartine companiei egiptene EgyptAir si a aterizat neprogramat pe aeroportul international Larnaca din Cipru.

--------------------------

Ora 12.54: Ministerul roman al Afacerilor Externe anunta ca niciun cetatean roman nu se afla in avionul deturnat.
Ora 12.50: Autorul luarii de ostatici a cerut ca numele sau sa nu fie facut public, au anuntat autoritatile egiptene.
Ora 12.31: Numele autorului luarii de ostatici nu este Ibrahim Samaha. Ibrahim Samaha, profesor de medicina veterinara, este unul dintre pasagerii avionului si a fost eliberat, a anuntat postul de televiziune BBC, citat de The Guardian.
Ora 12.28: 7 persoane - pilotul si copilotul avionului, o femeie membra a echipajului, un agent de securitate si 3 pasageri - se mai afla in acest moment la bordul avionului, au anuntat autoritatile egiptene, cu putin timp in urma, intr-o conferinta de presa. (The Guardian)

Ora 11.47: Presedintele cipriot scrie pe Twitter ca luarea de ostatici de la Larnaca nu este un act terorist.
Ora 11.44: Fosta sotie a autorului luarii de ostatici este dusa la aeroport, sub escorta politiei, pentru a vorbi cu acesta. (The Telegraph)

Ora 11.41: Inca 5 oameni, care par sa fie membri ai echipajului, au fost eliberati din avion. (The Telegraph)
Ora 11.40: Autorul luarii de ostatici ar fi profesor de medicina veterinara la o universitate din Alexandria (Reuters).
Ora 11.32: Televiziunea de stat din Egipt a difuzat o fotografie cu Ibrahim Samaha, presupusul autor al luarii de ostatici.
Ora 11.25: Presedintele Ciprului, Nikos Anastasiades, a confirmat ca motivele gestului barbatului care a deturnat avionul sunt mai degraba personale decat politice. Fosta sa sotie este cipriota, aceasta fiind femeia careia barbatul a cerut sa ii trimita o scrisoare dupa ce a luat ostatici pasagerii avionului. (The Guardian)
Ora 11.03: Cativa cetateni romani sunt blocati intr-un avion pe aeroportul din Larnaca. Avionul nu poate decola din cauza ca aeroportul este inchis.
Ora 11.01: Barbatul care a deturnat avionul are cetatenie egipteana (Reuters).

Ora 10.51: Atacatorul a cerut si sa ii trimita o scrisoare unei tinere cipriote, scrie The Telegraph, citand presa din Cipru.
Ora 10.35: Numele atacatorului ar fi Ibrahim Samaha, arata The Telegraph, care citeaza televiziunea egipteana de stat
Ora 10.30: Cei cinci pasageri ramasi in avion sunt trei britanici, in italian si un irlandez (The Telegraph)

Ora 10.30: Cei cinci pasageri ramasi in avion sunt trei britanici, in italian si un irlandez (The Telegraph)

Ora 10.27: Atacatorul a cerut azil politic, anunta The Telegraph

Ora 10.25: Au fost eliberatori toti pasagerii, cu exceptia membrilor echipajului si a cinci pasageri de origine ne-egipteana, anunta The Telegraph. La bord se aflau opt britanici si zece americani

Ora 10.14: In-Cyprus anunta anunta ca cel putin 50 de persoane au coborat deja din avion
!!! Ora 10.10: Au inceput sa fie eliberati primii pasageri, anunta Reuters
Ora 10.00: EgyptAir a anuntat pe contul sau de twitter ca avionul a fost deturnat: "Our flight MS181 is officially hijacked. we’ll publish an official statement now".
Ora 9.59. A aparut prima imagine cu avionul deturnat, fotografie facuta de un fotograf profesionist

Ora 9.51: Pilotul avionului Egypt Air a fost amenintat de un pasager care purta centura cu explozibil, anunta Reuters, citandu-l pe ministrul cipriot al Aviatiei.

Ora 9.48: Este pentru a doua oara in aproape 30 de ani cand aeroportul din Larnaca se confrunta cu o astfel de criza. In anul 1988, un avion kuweitian cu 55 de persoane la bord a fost deturnat pe aeroportul din Larnaca.

Ora 9.45: Surse citate de In-Cyprus anunta ca atacatorul ar fi amenintat cu detonarea unei bombe daca pilotii nu aterizeaza la Larnaca. Informatiile nu au fost confirmate oficial.

Ora 9.42: Primele informatii despre cererile persoanei care a derunat avionul: el a cerut ca echipajele politiei sa plece de pe pista. De asemenea, el ar fi cerut ca autoritatile sa fie pregatite pentru a prelua femeile si copiii aflati la bord, pe care vrea sa-i elibereze, potrivit In-Cyprus. La bord se afla doua femei si 12 copii.

Ora 9.41: Site-ul In-Cyprus anunta ca la bord se afla 55 de pasageri si 7 membri ai echipajului.

Ora 9.38: Persoana care a deturnat avionul Airbus A320 este inarmata, a declarat pentru Cyprus Mail un purtator de cuvant al politiei cipriote. Andreas Angelides a spus ca nu exista inca informatii despre cererile acestuia si nici daca e vorba despre un membru al unei organizatii teroriste.

Ora 9.37: Avionul a fost deturnat de o persoana aflata la bord, potrivit Reuters. In acest moment nu se stie daca e vorba despre un act terorist sau de alta natura.

Ora 9.36: Site-ul companiei EgyptAir este picat la aceasta ora.

Ora 9:35: Avionul trebuia sa aterizeze la Cairo, au declarat surse aviatice pentru Reuters.

EgyptAir este compania nationala aviatica a Egiptului si este detinuta in totalitate de guvernul egiptean.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…