Liviu Dragnea, la ÎCCJ

Liviu Dragnea, la ÎCCJ

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu, în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman.

El a declarat, la intrare în sediul ÎCCJ, că nu a beneficiat de imunitate și nimeni nu ar trebui să aibă un astfel de privilegiu.

"Eu n-am beneficiat de imunitate și nici nu vreau să beneficiez și am mai spus-o, dacă vom reuși vreodată în România să modificăm Constituția și nu numai în sensul acesta, ci și în alte prevederi, trebuie scoase toate imunitățile, inclusiv a președintelui, dacă vorbim de principiul 'nimeni să nu fie deasupra legii'", a spus Dragnea.

Întrebat dacă ar trebui să existe o lege specială și pentru cei condamnați definitiv, care să interzică ocuparea anumitor funcții de către aceștia, Liviu Dragnea a arătat că, dacă apare o astfel de lege, o va respecta "cu drag".

"Ca să câștige PNL-ul alegerile și să facă Guvern poate să ne scoată din țară, că și dacă avem o funcție, poate influențăm", a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…