Livrările de componente ale sistemelor ruse S-400 către Turcia au continuat duminică

Livrarea de componente ale sistemelor de apărare aeriană ruse S-400, achiziţionate de Turcia în pofida atenţionărilor americane, a continuat duminică prin sosirea a trei noi avioane lângă Ankara, informează AFP şi dpa.

"Livrarea (...) se derulează cum a fost prevăzut", a anunţat pe Twitter Ministerul Apărării al Turciei, cu imagini care arată sosirea acestor aparate la baza aeriană Murted, lângă Ankara. Livrările au început vineri.

Washingtonul s-a opus în mod ferm acestei achiziţii, având temerea că aceste sisteme ar putea pune în pericol secretele tehnologice ale noului avion american F-35, cu care Turcia vrea de asemenea să se doteze. SUA estimează în acelaşi timp că S-400 nu sunt compatibile cu dispozitivele NATO, organizaţie din care face parte şi Turcia.

Mai mulţi membri ai Congresului american, atât republicani cât şi democraţi, au îndemnat la anularea livrărilor de avioane F-35 către Ankara şi au cerut sancţiuni împotriva oficialilor turci implicaţi în acordul cu Rusia.

Însă, până în prezent, Ankara a respins toate atenţionările americane. Vineri, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a insistat: "O spunem de fiecare dată. Aceasta este o afacere încheiată. Procesul (de livrare) continuă".AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

3 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

4 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

5 Așteptați-vă la ce e mai rău, cioclul a rămas pe poziție!

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios