Liz Taylor, blestemul bolilor fără sfârșit. De câte ori a fentat moartea. „Am trecut prin lucruri care ar fi doborât un bou“ FOTO

Liz Taylor, blestemul bolilor fără sfârșit. De câte ori a fentat moartea. „Am trecut prin lucruri care ar fi doborât un bou“ FOTO

Actrița s-a confruntat cu probleme majore de sănătate întreaga viață, unele atât de grave, încât supraviețuirea a părut de multe ori un miracol.

Elizabeth Taylor a avut afecțiuni grave toată viața FOTO Profimedia

Elizabeth Taylor ar fi împlinit astăzi 91 de ani. Deși a murit în 2011, la vârsta de 79 de ani, ea rămâne și azi unul dintre cele mai mari simboluri ale Hollywoodului, iar moștenirea sa artistică este imensă. În spatele acestei străluciri, a stat, însă, foarte multă suferință, căci Liz Taylor s-a luptat constant, încă din copilărie, cu diverse boli, unele dintre ele foarte grave.

În ciuda numeroaselor probleme de sănătate, care nu de puține ori i-au transformat munca într-un adevărat chin, actrița a avut o carieră prodigioasă, cu zeci de roluri.

În timp ce filma „National Velvet“, în 1944, Taylor, pe atunci în vârstă de 12 ani, a fost aruncată din șa de un cal și s-a rănit grav la spate. Acest accident, dar și scolioza cu care fusese diagnosticată, i-au cauzat dureri cronice de spate, cu care s-a confruntat toată viața.

A fost declarată moartă în timpul unei operații

În 1953, a fost la un pas să-și piardă vederea, când o așchie ruginită i-a intrat în ochi, pe platoul de filmare al peliculei „Elephant Walk“. A fost operată de urgență, iar medicii au reușit să-i salveze ochiul.

În 1961, s-a îmbolnăvit grav de pneumonie, necesitând o traheotomie de urgență. „Am fost declarată moartă de patru ori“, spunea despre această experiență într-un interviu acordat lui Larry King, în 2006. În 1990, actrița a petrecut trei luni în spital cu o nouă formă gravă de pneumonie și a avut încă o formă ușoară, în 2000. În 1968 a suferit o histerectomie parțială.

În 1994 și 1995 a suferit două operații prin care i s-au pus proteze de șold, iar apoi a suferit un accident vascular cerebral. „Corpul meu este un dezastru“, declara ea în 2004, descriind numeroasele probleme de sănătate.

În 1997, medicii au descoperit și au îndepărtat cu succes o tumoare benignă pe creier. La scurt timp după aceea, Taylor apărea pe coperta revistei „Life“ și declara: „Am trecut prin lucruri care ar fi doborât un bou“.

În 2002, afla că are carncer de piele, însă actrița a făcut radioterapie timp de trei luni și medicul ei a anunțat rezultate uimitoare: Liz Taylor se vindecase.

În 2004, starul american a suferit o intervenție chirurgicală la coloana vertebrală. „Cred că oamenii se gândesc: «Doamne, mai trăiește?». Dar e ceva în mine care mă face să lupt. Pur și simplu mă tot întorc“, declara Elizabeth Taylor.

Tot în 2004, Talyor a dezvăluit că a fost diagnosticată cu insuficiență cardiacă, afecțiune care a și răpus-o, șapte ani mai târziu. Elizabeth Taylor și-a petrecut ultimii ani din viață într-un scaun cu rotile. Cu șase săptămâni înainte de a muri, ea a fost internată din cauza problemelor cardiace, însă, din cauza complicațiilor, nu a mai putut fi salvată.

„Nu cred că sufletul moare. Cred că sufletele noastre rămân undeva… cred că ceva continuă“, a spus ea într-un interviu din 2006.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”