Localnici din Țăndărei, după ridicarea carantinei: „Aștept să se dea drumu’ la avioane și am și plecat/Vrem în Anglie să plecăm, șefu’, la Liverpool, am puțină treabă p-acolo”

Localnici din Țăndărei, după ridicarea carantinei: „Aștept să se dea drumu’ la avioane și am și plecat/Vrem în Anglie să plecăm, șefu’, la Liverpool, am puțină treabă p-acolo”

Localnici din Țăndărei, după ridicarea carantinei: „A fost ca într-o închisoare/Aștept să se dea drumu’ la avioane și am și plecat/Vrem în Anglie să plecăm, șefu’, la Liverpool, am puțină treabă p-acolo”.

Pe străzile colbuite din cartierul Strachina din Țăndărei, oamenii stăteau la umbră azi, în jurul prânzului, și făceau planuri.

”Vrem în Anglie să plecăm, șefu’, acuma pe 16, dacă se poate să dea drumu’ la avioane. Am puțină treabă p-acolo, la muncă. În Liverpool, am 3 ani de stat acolo, am venit de 2 luni”, spune unul dintre ei.

”Aștept să se dea drumu’ la avioane și am și plecat, nu mai stau aici. Vreau să plec în Germania, am contract acolo”, spune un tânăr.

”Toată lumea vrea să plece pe afară, să câștige și ei bani, aici nu e servici, nici nimica”, aud în spatele meu, în timp ce îmi întorc privirile către un grup de copilași, care îmi fac cu mâna.

”Vrem să fie România liberă cum a fost!”, exclamă o doamnă. ”A fost ca într-o închisoare. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a scos, m-am rugat pentru asta” și îmi precizează că este liderul unei biserici de romi pocăiți.

La poartă, în Țăndărei/Sursa: G4media.ro

În jur, pe pe străzile neasfaltate și pline de gunoaie, vezi câte un cal păscând, dar și bolizi de zeci de mii de euro, lăsând în urmă praful. Un localnic îmi atrage atenția că am nimerit pe cea mai săracă stradă din oraș.

Străzi colbuite în Țăndărei/Sursa: G4media.ro

Chiar dacă a fost ridicată carantina, problemele rămân în Țăndărei. Oamenii au nevoie de asfalt, curățenie pe stradă, educație, locuri de muncă.

Cal păscând în Țăndărei/Sursa: G4media.ro

În centru, la supermarket, lumea se plânge că a fost greu în carantină.

”Nu am putut ieși din oraș și am avut probleme cu părinții bătrâni, trebuiau să facă controale medicale la Fetești”, spune o doamnă.”Bine nu ne-a fost, banii nu mai avem”, spune un taximetrist.

Primarul orașului, Nicoleta Toma, se plânge că mulți locanici și-au pierdut locurile de muncă pentru că nu au putut părăsi orașul. ”Dacă cei din exterior au putut veni aici, la job, cei din Țăndărei nu au putut ieși la muncă în afara orașului”, a explicat ea și a atras atenția că ar fi nevoie de ajutor de la Guvern, pe partea economică.

Orașul Țăndărei a intrat în carantină totală la începutul lui aprilie. În localitate, potrivit primarului, au fost 65 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 10 decese, 4 chiar în oraș, restul de 6, fiind vorba de locuitori din Țăndărei care au decedat de coronavirus în alte localități sau în afara țării.

Orașul din Bărăgan este renumit pentru rețelele de trafic de carne vie care au speriat Occidentul. La percheziții, polițiștii englezi au găsit mitraliere și kilograme de aur. Cu toate acestea, toți inculpații au fost achitați. SURSA:  G4Media.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”