Londra, capitala cu cele mai multe locuri de muncă de înaltă calificare (Deloitte)

Londra este capitala mondială a puterii subtile (Soft Power), generând mai multe locuri de muncă de înaltă calificare și furnizând o diversitate internațională mai mare decât alte mari orașe, se arată într-un studiu al companiei de consultanță Deloitte LLP publicat miercuri, transmite Bloomberg. 

Depășind New York, Paris, Hong Kong, Singapore, Tokyo și Sydney, capitala Marii Britanii a creat din 2003 aproximativ 235.000 de noi locuri de muncă de înaltă calificare și acum angajează lideri de afaceri de 95 de naționalități, se arată în studiul Deloitte.

Totuși, New York-ul are acum cel mai mare număr de angajați de înaltă calificare în sectorul financiar.

"Londra este un oraș global, fără îndoială cel mai mare hub de afaceri din lume", a declarat Angus Knowles-Cutler, partener Deloitte.

Atuurile Londrei vin din faptul că multe persoane vin în Marea Britanie pentru educație, pentru vitalitatea industriei digitale, se arată în studiul companiei de consultanță.

Directorii care și-au absolvit studiile la Londra lucrează acum în 134 de țări și reprezintă 95 de naționalități, în timp ce absolvenții din New York și Paris lucrează în 120 și, respectiv, 108 state și reprezintă 87 și, respectiv, 71 de naționalități.

Dar viitorul capitalei Regatului Unit prezintă și riscuri. Automatizarea amenință numărul locurilor de muncă slab plătite iar lipsa locuințelor îi descurajează pe cei care vor să se stabilească în Londra, avertizează Deloitte.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!

5 Semne de panică la panarame! Cocina TV dezgroapă declarații pro-Firea și anti-Nicușor Dan făcute în 2016 de Mi…